goud Afgelopen maandag klom de waarde van goud naar de hoogste waarde van de afgelopen vier maanden. Deze beweging werd natuurlijk grotendeels gestuwd door de problemen rondom de Oekraïne. We zagen dinsdag een daling van de goudprijs als gevolg van enige ontspanning op dat front. De oorzaak van de eerdere flinke stijging van het edelemtaal ging dus (deels) gepaard met de problemen in de Oekraïne. Toch denken wij dat deze problemen alleen maar bijzaak zijn in de stijging van de goudprijs. We zien weliswaar een vergelijkbare situatie in het conflict met Syrië van het afgelopen jaar. In augustus vorig jaar steeg de goudprijs namelijk naar de $1.400, met als oorzaak de militaire actie die de VS zou nemen tegen Syrië. Uiteindelijk kwam het natuurlijk niet zo ver en de koers daalde weer tot onder de $1.200.

Goud als alternatieve valuta

Goud is een monetair metaal, een soort alternatieve valuta. Dit keer realiseerden beleggers zich dat de goudprijs niet heel erg bewoog op de krantenkoppen die verschenen over de problemen in Oekraïne. Dit is in tegenstelling met het conflict in Syrië. Toen steeg de goudprijs veel harder.

>>Download hier onze GRATIS GOUDGIDS als u meer informatie zoekt!<<

Dit aspect weergeeft een mooie koopkans voor het edelmetaal. Beleggers kunnen zich namelijk focussen op de fundamentele aspecten. En die fundamentele aspecten zijn zonder meer positief en heeft al voor een stijging gezorgd van 11 procent de afgelopen periode. We hebben al vaker een positieve mening gegeven over goud, en ook andere metalen zien er fundamenteel sterk uit. We zien de komende weken de goudprijs gewoon verder stijgen tot minstens $1.450. Elke sell off op een toenadering in de Oekraïne kan worden gezien als een goed koopmoment. Goud heeft de weg naar herstel ingeslagen, en heeft nog een aardige weg te gaan. Volg ons op TWITTER als u niets wilt missen, net als 14.000 andere beleggers voor u al deden