robot

De grote leiders van deze wereld hameren op een lage werkloosheid. Toch is de Fed inmiddels al van gedachten veranderd. Terwijl de Fed ons vorig jaar nog duidelijk attendeerde dat de werkloosheid lager moest alvorens het stimuleringsbeleid werd afgebouwd, is die gedachten opeens van de aarde verdwenen. De Fed heeft zelfs te kennen gegeven dat het zich minder zal richten op de werkloosheid in vergelijking met een jaar eerder. Dit is ook duidelijk te zien aan het stimuleringsbeleid, daar zijn namelijk al tientallen miljarden van afgehaald. Het is dus duidelijk dat de Amerikaanse werkloosheid voor de Fed niet meer zo belangrijk is. Maar natuurlijk is de werkloosheid voor de gehele Amerikaanse economie één van de belangrijkste elementen. En gezien de opkomst van de robot dreigt er een ware explosie aanstaande te zijn bij de werkloosheid. De robot groeit in vele getalen en de werkzaamheden die de robot kan verrichten evenals.

Robot vormt een bedreiging voor de werkloosheid

In London verscheen deze week een artikel in de krant met als constatering dat 47 procent van de werknemers in Amerika grote kans loopt om werkloos te raken. Een dergelijk onderwerp zorgt natuurlijk voor heel wat ophef. Is de robot dan echt zo krachtig? Dat was één van de vele vragen die er gesteld werden. Gezien de groei die de robot heeft doorgemaakt kunnen we inderdaad constateren dat de robot beschikt over een erg grote capaciteit. Vooral op transportgebied heeft de robot grote stappen gezet, maar ook bij de fabrieken is de vraag naar robots sterk toegenomen.

robot

Op het plaatje hierboven zijn de sectoren in kaart gebracht die een hoog risico lopen op werkloosheid. Het is duidelijk dat de robot wel erg snel zijn positie inneemt in de maatschappij. En daar is niet iedereen even blij mee. Ontdek de kansen in de technologiesector– Download het rapport