Succesvol traden

Voor de traders onder ons, hebben we enkele tips op een rijtje gezet. Het is echter van uiterst belang dat u heel het artikel leest, van de eerste tot de laatste letter – alleen op die manier kunnen we u helpen om een succesvolle trader te worden. En omdat traden gelijk staat met kort op de bal spelen, vliegen we er direct in met onze zeer goede trading tips.

Trading tips op een rijtje

  • Begin met de tips die u hoort op televisie, op Twitter of van uw vrienden. Als iedereen er over spreekt, zal het wel juist zijn.
  • Het is belangrijk om discipline te hebben en om aan uw plan vast te houden, maar u moet ook flexibel zijn wanneer de markt er om vraagt.
  • Als u goed bezig bent, is het moment daar om grof geld in te zetten. Hoe meer winners u maakt, hoe meer geld u moet gebruiken voor de volgende trade. Traden is als poker of black jack, het is ook zoals golf, boksen, voetbal, trainen voor een marathon en zelfs schaken.
  • Het is pas als u op verlies staat, dat u echt onderzoek moet doen naar uw positie. U moet zo veel mogelijk argumenten zoeken die uw positie verantwoorden, anders bent u verkeerd en moet u verlies nemen.
  • Wanneer je twijfelt, denk dan aan uw beste investering ooit.
  • Hedging of je indekken is voor losers.
  • Zorg dat u over alles een mening hebt: over de macro-economische data, de aandelenmarkt, de obligatiemarkt, grondstoffen, andere analisten …
  • Stop nooit met traden, er is altijd wel ergens een winnende positie te vinden. U moet constant bezig zijn, als u niet achter uw computer zit, kan u nog altijd via tablet of telefoon handelen. Verdienen uw vrienden meer geld? Ga traden. Hebt u grote kosten? Ga traden. Het is de oplossing voor al uw problemen.

Voor het geval dat u het nog niet door had, zijn we hier sarcastisch. Om succesvol te traden moet u over de juiste kennis beschikken. Het is echter wel heel eenvoudig om goede trades af te sluiten, lees daarvoor onze Trading Almanack of neem een abonnement op Slim in Trading voor het beste advies op het gebied van trading.