california4

California dreigt te verzuipen in de schulden en dat zal in de toekomst voor levensgrote problemen zorgen. Volgens het Legislative Analyst’s Office bedraagt de totale schuldengraad van de ‘gouden staat’ 340 miljard dollar wat overeenstemt met meer dan 8,500 dollar voor elk van de 38 miljoen inwoners van de staat. Het Legislative Analyst’s Office dringt er bij de overheid op aan om dringend werk te maken van het schuldenprobleem, waarbij op de eerste plaats werk gemaakt moet worden van de verzekering dat aan de verplichtingen op lange termijn voldaan kan worden. Want vooral op het vlak van pensioenen zit het niet goed in California.

>>> Bescherm altijd een deel van uw vermogen – Download de GOUDGIDS <<<

Er is een tekort van 73.7 miljard dollar in het systeem van de pensioenen. Om dit probleem op te lossen is over de komende 30 jaar jaarlijks een bedrag van 5 miljard dollar noodzakelijk. Zonder bijkomende ingrepen zal het systeem, dat betrekking heeft op 868,000 mensen uit het onderwijs, tegen 2046 op zwart zaad zitten. Maar ook voor andere bevolkingsgroepen dreigen er grote problemen te ontstaan. De 277,000 ex-werknemers van de staat die momenteel met pensioen zijn, genieten nog steeds van een gezondheidsverzekering van de staat maar in dat systeem is er eveneens een gat van 64.6 miljard dollar ontstaan. En zo zijn er wel meer problemen.

California wordt geconfronteerd met grote problemen

H.D. Palmer, woordvoerder van het staat Department of Finance, geeft toe dat er grote uitdagingen open liggen maar hij denkt dat het nog niet te laat is om die het hoofd te bieden. Wel mag er geen tijd meer verloren gaan, de handen moeten onmiddellijk aan de ploeg geslagen worden. Besparen dus, er zit niets anders op. Mimi Walters, R-Irvine, vice chairwoman van de Senate Fiscal Oversight and Bonded Indebtedness Committee, gaf een duidelijke waarschuwing aan het adres van de Californische regering. Die moet er voor zorgen dat de schulden gemaakt met de credit card van California zo snel mogelijk terug betaald worden.