Wearable technology

We horen de jongste maanden veel vertellen over wearable technology zonder dat we altijd een juist idee hebben over wat onder deze technologie wordt verstaan. Heel eenvoudig samengevat zijn het technische snufjes die op een of andere manier gedragen worden. Dat kan in de vorm van een bril, van een hoofdband of zelfs een ingeplante chip. Tegenwoordig leven mensen gemiddeld 30 jaar langer dan een eeuw geleden. En die levensduur kan dankzij de wearable technology nog extra verlengd worden. De gezondheidszorg heeft zich tot dus ver vooral gefocust op het verlengen van levens van zieke mensen door de ziektes proberen te genezen.

>> Ontdek de beste technologie aandelen – Download het rapport <<

Maar het zou natuurlijk veel handiger wezen wanneer we kunnen anticiperen op de komst van ziektes, voorkomen is namelijk zeker in dit geval beter dan genezen. Wearable technology kan ziektes helpen voorspellen en voorkomen en dus kan voor deze technologie een belangrijke rol weggelegd zijn in de gezondheidszorg van de toekomst.

Wearable technology heeft de toekomst

Wat kan precies de rol zijn die voor deze nieuwe technologie is weggelegd? De voordelen van het ter beschikking hebben van veel data worden steeds duidelijker. Dokters proberen in toenemende mate de gezondheid van hun patiënten te verbeteren door wat ‘mining electronic health records’, zeg maar het raadplegen van statistieken. WSJ’s Amy Marcus en Boston Children’s Hospital’s Dr. Kenneth Mandl gingen op zoek naar de manier waarop wearable technology onze gezondheid kan verbeteren. Het aantal mogelijkheden blijkt quasi onbeperkt te zijn:

  • Registeren van de hartslag en de mate waarin we recupureren van geleverde inspanningen
  • Temperatuur en vochtigheid van de huid
  • Manier van ademen, inhoud van de longen
  • Lichaamstemperatuur
  • Het aantal calorieën verbruikt bij een bepaalde inspanning
  • Slaapkwaliteit en -gewoontes
  • UV blootstelling aan de zon

Het aantal mogelijkheden van wearable technology zal in de toekomst ongetwijfeld nog toenemen, de nieuwe technologie kan onze verwachte levensduur meteen weer met enkele jaren verlengen.