iStock_000005034375Small

Iedereen herinnert zich het afgelopen jaar nog wel. Het afgelopen jaar wist bijna elk aandeel in waarde te stijgen. Maar voorop in de strijd gingen natuurlijk de technologie en de momentum aandelen. Deze aandelen wisten in een rap tempo flink in waarde te stijgen. Aan het begin van dit beursjaar konden we al ontdekken dat dit beursjaar wel eens anders zou kunnen gaan worden. De maand januari was niet voor niets dramatisch en dat was het eerste teken aan de wand. Het tweede teken kregen we vanuit de Fed. De Fed ging in een rap tempo door met het afbouwen van het stimuleringsbeleid. En juist dat stimuleringsbeleid had het afgelopen jaar voor de recordkoersen weten te zorgen. De beurs moest het dus vanaf nu op eigen krachten gaan doen. En dan kan de wereld er ineens heel anders uit zien. Zo namen diverse beleggers vroegtijdig hun winsten op de aandelen die het vorig jaar nog zo goed hadden gedaan. Met andere woorden zagen deze beleggers de bui al hangen.

Beleggers gaan op zoek naar de aandelen met potentie

Op het huidige moment gaan de beleggers weer op zoek naar de juiste aandelen. Zij zoeken hun heil bij de aandelen die het afgelopen jaar nog zijn achtergebleven tijdens de euforische stemming. Meestal zijn het die aandelen die dan het jaar erop beter presteren dan de rest.

>> Ontdek de beste aandelen – Download het rapport <<

Ook de emerging markets komen weer in het gezichtsveld van de meeste beleggers terecht. Deze emerging markets zijn ook het afgelopen jaar achtergebleven in de feestvreugde. Het lijkt er dus op dat de beleggers steeds meer afstand doen van hun thuisbasis en op zoek gaan naar de nieuwe kansen die er te vinden zijn.