wall-st

De afgelopen weken hadden we te maken met een zeer lage volatiliteit. Niet alleen de volatiliteit was zeer laag, maar ook het volume bewoog rond een zeer laag niveau. Door beide aspecten is er een groot probleem ontstaan bij Wall Street. Steeds meer handelaars zijn namelijk op straat terecht gekomen. En dat is toch wel verrassend te noemen. We zitten nog steeds in een bull markt die al 5 jaar aan de gang is. Deze bull markt werd afgelopen jaar beloond met flinke winsten. Deze winsten zorgden ervoor dat diverse beurzen nieuwe recordkoersen wisten neer te zetten. De stier lijkt op het huidige moment nog steeds niet uitgeraasd te zijn. De stijgende trend is namelijk nog steeds intact.

Wall Street heeft te maken met een groot probleem

Het probleem waar Wall Street op dit moment mee te maken heeft is de werkgelegenheid. Vanuit Amerika hebben we de laatste tijd steeds meer positieve berichten gehoord wat betreft de werkgelegenheid, maar op Wall Street zelf ziet het er geheel anders uit. Als gevolg van de lage volatiliteit en het lage volume zijn er veel mensen op straat terecht gekomen. In verband met de kleine bewegingen waren er minder werknemers nodig. Met andere woorden zorgt een lage volatiliteit er voor dat er meer mensen op Wall Street werkloos raken.

werkloosheid Wall Street

Op de grafiek hierboven is goed te zien dat het aantal werknemers bij de brokers de laatste maanden flink is gedaald. De vraag is tot waar deze daling kan gaan. We kunnen dus spreken van een serieus probleem dat gaande is op Wall Street. Met onze tips wordt u een echte TraderDownload de Trading Almanak