De Russell 2000 index is dé index van de small capsDe Russell 2000 index is de index die de small caps groepeert. Die kleinere aandelen hebben een wilde rit achter de rug, waarbij een knalprestatie bij het begin van het jaar werd afgewisseld door een periode van winstnemingen. Per saldo hebben de kleintjes dit jaar echter de groten moeten laten gaan.

De mensen van broker Cantor Fitzgerald hebben een uitgebreid rapport besteed aan de small caps, waarbij de namen van 5 aandelen naar voren werden geschoven die de Russell 2000 weer in evenwicht kunnen brengen. Avanir Pharmaceuticals Inc. (NASDAQ: AVNR) is de eerste van de 5. Het betreft een biotechbedrijf dat hogere koersen in de vingers moet hebben.

De 4 andere aandelen die die Russell 2000 index een duwtje in de rug kunnen geven

Het bedrijf heeft onder andere een veelbelovend medicijn in de pijplijn voor de behandeling van patiënten die aan Alzheimer lijden. Succes voor dit geneesmiddel kan de koers van Avanir door het dak jagen. CubeSmart Inc. (NASDAQ: CUBE) is een heel ander verhaal, dit bedrijf is een self-managed real estate investment. Cube Smart CubeSmart verhuurt met andere opslagruimte en dat is een zeer stevig groeiende business in de Verenigde Staten. Recent werden nog eens bijkomend 6,50 miljoen aandelen geplaatst, die zonder zichtbare moeite opgenomen worden. De uitkering aan de aandeelhouders bedraagt 2,60%. Dana Holding Corp. (NYSE: DAN) is een technologiebedrijf gericht op de verbetering van de efficiëntie en de performance van voertuigen. Dana heeft sterk kunnen profiteren van de verbetering van de Amerikaanse economie. Dynegy Inc. (NYSE: DYN) is de nummer 4, het betreft hier een utility bedrijf dat onder andere elektriciteit op de belangrijkste Amerikaanse markten verkoopt. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf het niet zo goed gedaan, maar daar zou verandering in moeten komen. Tetraphase Pharmaceuticals Inc. (NASDAQ: TTPH) is tenslotte weer een biotechaandeel dat in vuur en vlam heeft gestaan. Met eravacycline heeft het bedrijf een veelbelovend nieuw antibiotica in huis, dat momenteel in 2 testfases wordt uitgetest. Nog meer tradingaandelen vindt u in de Trading Almanak, het handboek van de echte trader