Agenda

Er staat weer een nieuwe beursweek op het punt van beginnen en dus is het een mooi moment om vooruit te blikken op de agenda van deze week. Wat staat er deze week allemaal op de planning en waar mogen beleggers verder rekening mee houden? Wij hebben het voor je op een rij gezet.

Deze week op de agenda

In tegenstelling tot de afgelopen weken en maanden, draait het in de agenda van de week niet langer om een massa van bedrijven die de boeken opent. Het wordt in vergelijking met de laatste weken dan ook een stuk minder druk. Wat belangrijk is, is dat we de eerste cijfers over de economische situaties in maart zullen krijgen. Zo komen er deze week verschillende cijfers over de groei in onder andere China, de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en de eurozone als geheel. Binnen de eurozone komt daarnaast nieuws naar buiten over het vertrouwen van de Duitse consumenten en van de ondernemers uit het land. Ook in de Verenigde Staten zal nieuws naar buiten komen over het consumentenvertrouwen. Daarnaast komen we er meer te weten over de inflatie.

Nieuwe indeling AEX

Verder is wat nieuws te melden over de Amsterdamse beurs. De AEX-index, die met het vorig slot op ruim 499 punten uitkwam, begint vandaag na de jaarlijkse herweging met 3 nieuwe bedrijven in de samenstelling. Vanaf deze week verdwijnen Fugro, SMB Offshore en Klépierre uit de index. Deze 3 bedrijven maken plaats voor Nationale Nederlanden, Vopak en Aalberts. Verder komt er in Nederland later deze week een nieuwe raming van de economische groei in het vierde kwartaal van 2014. Aan het einde van de week ervaart er op het Amsterdamse Damrak tevens een nieuw bedrijf zijn beursgang. Frisdrankenbottelaar Refresco gaat dan naar de beurs waarmee het bedrijf hoopt tussen de ruim 500 en een kleine 600 miljoen euro op te halen. Begin de week goed: 5 Trends om dit jaar op in te spelen