agenda

Er staat weer een nieuwe beursweek op het punt om te beginnen en dus is het een mooi moment om vooruit te blikken op de agenda van deze week. Wat staat er op de planning? Wij hebben het voor je op een rij gezet.

Deze week op de agenda

Het zal weinig beleggers ontgaan zijn dat het cijferseizoen van start is gegaan. Niet heel verrassend dus dat de focus deze week vooral komt te liggen op de beursbedrijven die hun cijfers over het vorige kwartaal naar buiten brengen. Waar het cijferseizoen in de voorgaande weken nog van bescheiden omvang was, komt de cijferstroom deze week echt op gang. In Amsterdam bijvoorbeeld, openen fondsen als Aalberts Industries, AkzoNobel, Bols, Unibail-Rodamco en TomTom de boeken. Verder publiceert ook Koninklijke Ten Cate zijn resultaten over het eerste kwartaal. Maar ook Arcadis en Heineken komen later in de week met hun cijfers over het eerste kwartaal naar buiten. Buiten Nederland komen vanuit de Verenigde Staten bijvoorbeeld grote namen als Boeing, Halliburton en Morgan Stanley met cijfers en in Europa publiceren Rio Tino en Tesco onder andere hun kwartaalresultaten.

Griekse schuldencrisis

Naast een hoop cijfers, zullen beleggers ook deze week letten op de Griekse schuldencrisis, die eind vorige week al zorgde voor druk op de Europese beurzen. De kans op een Grieks bailout wordt door steeds meer marktvorsers steeds groter ingeschat en beleggers zullen waarschijnlijk de problemen in het land en de onderhandelingen tussen Griekenland en zijn internationale geldschieters scherp in de gaten blijven houden. Beleggers kunnen verder later in de week de Duitse ZEW Indicator voor zowel het huidige als het toekomstige economisch sentiment verwachten. Verder verschijnen er ook verschillende inkoopmanagersindexen zoals die uit Frankrijk en de Verenigde Staten. Ga de beursweek goed van start met onze gratis Beursbijbel vol met tips