chinese aandelenmarkt

Na een forse daling vorige week donderdag, heeft de Shanghai composite weer een mooi herstel laten zien naar het hoogste niveau in meerdere jaren. De index is inmiddels dit jaar tot nu toe al meer dan 50 procent gestegen. Dit maakt dat handelaar David Seaburg voor beleggers een duidelijke boodschap heeft: blijf weg. ‘Ik denk dat de Chinese aandelenmarkt zo oververhit is’, zei David Seaburg, head of sales trading bij Cowen and Co. ‘Het is compleet gedreven door stimuleringsmaatregelen en ik zou er mijn geld dus niet in investeren’, zo zei het head of sales trading van Cowen and Co.

Euforie Chinese aandelenmarkt

De recente rally is volgens de handelaar onder andere te danken aan de euforie in de markt. Hij ziet dan ook absoluut geen fundamenten die de forse rally zouden kunnen rechtvaardigen. ‘Zelfs de Chinese overheid grijpt nu in en heeft het over een bubbelig niveau’, vertelde Seaburg. ‘Ik vraag me af, of je eigenlijk wel short kunt gaan op deze markt. En die vraag vind ik erg lastig te beantwoorden gezien het feit dat je nooit weet in welke richting China gaat bewegen’, zei hij. De index is inmiddels in het afgelopen jaar alleen al met 140 gestegen. ‘Blijf weg van deze markt’, herhaalt de expert nog maar eens zijn standpunt.

Volatiliteit Chinese markt

Toch is niet iedereen even negatief als Seaburg. Zo zegt technisch analist Todd Gordon dat wanneer je het huidige technische plaatje vergelijkt met de grafiek van die uit 2007, dan blijkt de volatiliteitsrange, echter significant lager te zijn dan in het verleden. Dit maakt de technisch analist naar eigen zeggen voorzichtig bullish en ook voorzichtig optimistisch. Gordon adviseert beleggers om te kijken naar de ASHR, een ETF die de Shanghai trackt. ‘We bevinden ons nog altijd in een sterk gedefinieerd trendkanaal’, zei hij.

Leer beter omgaan met verschillende marktsituaties en profiteer van deze tips <