Europese kansen Japanse en Europese aandelen zien er momenteel erg aantrekkelijk uit. Zeker wanneer je in het achterhoofd houdt dat de dollar steeds sterker wordt en het monetaire beleid in Europa en Japan aandelen een boost geeft. Dat stelt een vermogensbeheerder in gesprek met Cnbc. De dollar is met ongeveer 10 procent gestegen tegenover de euro en is daarnaast met zo’n 3 procent gestegen ten opzichte van de yen dit jaar. Nu de Bank of Japan en de Europese Centrale Bank aandelen in hun regio’s een boost geven met hun ruime monetaire beleid, lijken hun markten klaar om betere rendementen te realiseren op aandelen dan op aandelen in de Verenigde Staten. Dat is de mening van Jeff Carbone, oprichter en senior partner bij Cornerstone Financiel Partners. ‘Wij zien dan ook prachtige kansen in de Japanse en Europese aandelenmarkten’, zei hij in het interview.

Kansen Europese markt

De Japanse Nikkei klom dit jaar tot nu toe met zo’n 18 procent. De Stoxx 600 ETF, die de brede Europese beurs trackt, steeg tot nu toe dit jaar zo’n 16 procent in waarde. De fundamentals van Europese aandelen worden daarnaast sterker, zo voegde Ben Mandel, global strateeg bij J.P. Morgan toe. Hij ziet Europa als een goede plek om te investeren, vooral met het oog op de rugwind die de regio krijgt vanwege de relatief zwakke euro. Jeff Carbone stelde in het interview overigens ook dat er momenteel een hoop onbekende factoren meespelen in de markten. ‘Denk bijvoorbeeld aan de aanstaande renteverhoging van de Federal Reserve. Of kijk naar Griekenland en China waar we nog geen oplossing zien.’

Klik hier voor onze favoriete tips om rijk te worden op de beurs

Carbone noemt Japan een aantrekkelijk land om als aandelenbelegger te investeren, vanwege onder andere de sterke dollar en het feit dat de overheid er daar alles aan doet om de waarde van de markt te verhogen. Hij ziet er ook prijstechnisch prachtige kansen. Benieuwd wat hij nog zei over kansen in Europa? Dan bekijk je onderstaande video: