Cash is King De laatste 6 jaren was het feest op de financiële markten. Zo goed als alle activa stegen: aandelen, obligaties, kunst, vastgoed, … alles werd meer waard – behalve grondstoffen. Het extreem losse monetaire beleid van de centrale banken is hier uiteraard niet vreemd aan. Maar nu lijkt er een nieuwe trend te ontstaan: Cash is King! De laatste 6 jaren waren een plezier voor beleggers. Alle activa konden winst boeken. Ze deden dit niet allemaal op hetzelfde moment, maar de algemene trend was hoger. Wie 6 jaar geleden een gespreide portefeuille had van €100.000 heeft nu zonder al te veel moeite een meervoud daarvan. Het maakte niet uit waarin u investeerde zolang het maar geen grondstoffen waren … of cash.

Cash geld de nieuwe veilige haven

Alles ging samen omhoog – zij het niet gelijktijdig – dus kan ook alles weer samen naar beneden, mogelijk ook niet gelijktijdig. Waar moet u dan nog blijven met uw geld? Niemand kan dit met zekerheid voorspellen, maar de nieuwe trend is in ieder geval richting cash geld, zo staat op BusinessInsider. Cash is en blijft een van de beste activa tijdens turbulente tijden. Cash in de vorm van de Amerikaanse dollar steeg al 6% ten opzichte van Amerikaanse aandelen en 10% ten opzichte van Europese aandelen. De Amerikaanse dollar steeg 8% ten opzichte van goud en 14% ten opzichte van zilver. De dollar steeg zelfs 1% ten opzichte van de 10-jarige Amerikaanse overheidsobligatie, de veiligste haven van de globale financiële markten.

 Stierenmarkt cash

Doordat aandelen, grondstoffen, obligaties, … in waarde dalen, kunt u vandaag met uw cash geld meer van deze activa kopen als enkele maanden geleden. Uw cash geld wordt dus meer waard. Kocht u enkele maanden geleden 100 aandelen van bedrijf X, kunt u nu 110 aandelen kopen. Kocht u enkele maanden geleden 100 ounces goud, kunt u nu 108 ounces goud kopen. Globale markten hebben hun primaire trend doorbroken en de volatiliteit neemt toe. Uw cash geld wordt meer waard en zorgt daarnaast voor een betere nachtrust. Het geeft u ook de opportuniteit om te sterk afgestraft activa op te pikken aan een goedkope prijs.

Cash geeft u rendement om te wachten

Zorg dus voor voldoende cash geld in uw beleggingsportefeuille. De meeste beleggers zien cash geld als een nutteloze investering, ze willen steeds hun geld aan het werk te zetten. Maar meer gesofisticeerde beleggers zien cash geld als “returns in wacht”. Cash geld geeft ook meer vertrouwen. Wanneer u nerveus wordt over de financiële markten, gaat u verkeerde beslissingen nemen. Wilt u meer veiligheid, kunt u het cashniveau optrekken. Op die manier wordt u minder snel nerveus en neemt u betere beslissingen. En cash geld zit in een nieuwe stierenmarkt, het wordt dus steeds meer waard.

>> Volg deze 10 stappen en word BEURSMILJONAIR <<