Maak me rijk geeft een overzicht van de beste Personal Finance artikels van Slim Beleggen. Deze artikels zitten boordevol handige tips en tricks die uw leven kunnen veranderen. De weg naar rijkdom ligt vol met hindernissen, maar met de juiste instelling en de juiste acties kan iedereen rijk worden.

De simpelste manier voor jongeren om miljonair te worden

Jonge miljonairs

De ‘Millennials’ zijn jongeren die begin deze eeuw op de arbeidsmarkt kwamen. Door de financiële crisis hebben deze jongeren ervaren dat sparen belangrijker is dan schulden maken. Ze hebben gezien hoe verwoestend overmatige schulden kunnen zijn. Veel van deze jongeren sparen nu 10% tot 15% van hun loon en dat maakt hen miljonair tegen de tijd dat ze op pensioen gaan. Deel dit bericht op Facebook

Het saaie geheim om rijk te worden

Geheim om miljonair te worden

Er zijn 2 verschillende soorten rijke mensen: mensen die doen alsof ze rijk zijn en mensen die rijk zijn en doodnormaal doen. Het geheim om rijk te worden is in feite best saai, daarom dat het waarschijnlijk weinig mensen aanspreekt. Maar mensen die onder hun stand leven, die tevreden zijn met minder, zijn de mensen die de grootste fortuinen verzamelen.

Deel dit bericht op Facebook

Hoe moeten jongeren hun geld beheren?

Geld beheren jongeren

Jongeren geven graag hun geld nu uit omdat ze er iets mee willen doen. Andere zaken zoals (pensioen)sparen of schulden afbetalen duren heel langer vooraleer het resultaat zichtbaar is, dat is minder motiverend. Om dat verschil te overbruggen, stelt Allie Conti enkel zaken voor: Begin met te sparen voor een noodfonds, begin met de kleinste schulden eerst af te betalen, begin te sparen met kleine bedragen, maak een plan wat je gaat doen met extra inkomsten, geef een positieve reden aan je spaargeld. Deel dit bericht op Facebook

Zo betaalt u €100.000 schulden af

Schulden afbetalen

Nu leeft Nick Gabel opnieuw een rustig leven met de thermostaat weer iets hoger en met lekker eten en drinken. Hij is zelfs eigenaar van zijn huis. Maar Gabel is altijd onder zijn stand blijven leven, hij geeft nooit iets te veel uit als dat niet nodig is. Dat is de beste manier om voldoende geld over te houden. De tips die Nick Gabel leerde om €100.000 schulden af te betalen: Wees agressief naar de schuldeisers toe, geef uzelf niet de mogelijkheid geld uit te geven dat bedoeld is voor uw schulden, maak gebruik van onverwachte meevallers om uw doel sneller te bereiken.