correctie

Carl Icahn, de beruchte activistische investeerder, denkt dat de financiële markten richting een nieuwe crash bewegen. De miljardair is zó bezorgd, dat hij voornemens is om dinsdag een videoclip te publiceren met de veelzeggende naam “Danger Ahead”. Volgens Forbes noemt Icahn in zijn video drie redenen die een nieuwe crash op de financiële markten zullen veroorzaken. Zo stelt hij dat de impasse tussen democraten en republikeinen in Washington voor economische stilstand zorgt. Daarnaast wijst hij op de gevaren van het monetaire beleid van de Fed. Ook refereert hij aan het onverantwoordelijke gedrag van CEO’s. De combinatie van deze factoren zijn volgens de investeerder een recept voor een ramp.

Lage rentes creëren bubbels

Icahn stelt in een toelichting aan CNBC, dat lage rentes veel te hoge waarderingen in kunst, vastgoed en high-yield obligaties hebben veroorzaakt – met dramatische consequenties. “Het is hetzelfde als wanneer je iemand een medicijn geeft en dit continu blijft geven, terwijl je geen idee hebt wat de uitkomst zal zijn. Sterker nog, je hebt geen idee hoe slecht deze behandeling kan aflopen.” Ook wijst de succesvolle investeerder op de crash in 2008: “We weten dat we in het recente verleden een catastrofe hebben veroorzaakt. En nu zal het weer gaan gebeuren. Waar stellen we de grens?”

Veel bescherming opgebouwd

Icahn heeft de afgelopen periode enorm veel bescherming opgebouwd in zijn portefeuille, zo zegt hij tegenover CNBC. Tot slot geeft hij aan dat de centrale bank zichzelf in een hoek heeft gedrukt: “De Fed is wellicht in haar eigen val gelopen. Ze had ontegenzeggelijk de rente al zes maanden geleden moeten verhogen. Nu wordt het heel lastig, gezien de wereldwijde zorgen. De terugval van de opkomende markten, de onrust op de valuta- en grondstoffenmarkten, China’s groeivertraging; de problemen blijven zich opstapelen.”

Preview videoclip

Morgen wordt het interview met Carl Icahn gepubliceerd. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan de preview van Carl Icahn’s waarschuwing hier.

>> U kunt uw vermogen met deze GRATIS GOUDGIDS beschermen <<