Geld en seks Economen Jane Dokko, Geng Li en Jessica Hayes doken in data van het Federal Reserve Bank of New York Consumer Credit Panel en kwamen tot de conclusie dat de kredietscore van een gezin een belangrijke impact heeft op de relatie.

  • Mensen met een hoge kredietscore zijn meer toegewijd in hun relatie en blijven langer bij elkaar.
  • Mensen hebben de neiging om een relatie te vormen met personen die een gelijkaardige kredietscore hebben.
  • Mensen die geen gelijke kredietscore hebben, hebben een grotere kans om uiteen te gaan.

Dit bewijst dat het belangrijk is om ook op financieel vlak overeen te komen binnen een relatie. Mensen die financieel goed overeen komen, durven meer financiële stappen te ondernemen en geven elkaar minder vaak de schuld als het verkeerd gaat. Door samen op dezelfde manier te denken over geld wordt een relatie sterker.

Financiële capaciteit belangrijker dan uiterlijk

Uit een ander onderzoek blijkt dat in een duurzame relatie mannen meer belang hechten aan de financiële capaciteit van een vrouw dan aan het uiterlijk. Het is voor mannen belangrijker dat een vrouw kan omgaan met geld dan dat ze slim zijn, hard werken of zelfs goed in bed zijn. Uit een onderzoek van 500 mannen uit de categorie ‘Millennials’ en 500 mannen uit de categorie ‘Baby Boomers’ blijkt dat financiële verantwoordelijkheid de 3e belangrijkste eigenschap is om aantrekkelijk te zijn voor een man. Financiële verantwoordelijkheid komt na humor en medeleven, maar staat ruim voor intelligentie, hard werken, fysieke aantrekkelijkheid, een diploma en zelfs goed in bed. Vrouwen moeten dus niet hard werken om aantrekkelijk te zijn voor een man, ze moeten wel verantwoord kunnen omgaan met geld. Financieel aantrekkelijk Het is ook belangrijk om binnen een relatie financieel op dezelfde golflengte te zitten. Uit een ander onderzoek blijkt namelijk dat koppels die elkaar financieel vertrouwen en die minder conflicten hebben over geld, ook seksueel een veel betere relatie hebben. Hier is wel een onderscheid merkbaar tussen de ‘Millennials’ en de ‘Baby Boomers’. Bij de ‘Millennials’ is het vooral belangrijk om op hetzelfde niveau te zitten over het spaargedrag van het koppel. Voor de ‘Baby Boom’ generatie is het vooral belangrijk om de violen gelijk te stemmen over de investeringen die men doet. Financieel relatie Geld wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Vrouwen en mannen moeten verantwoordelijk kunnen omgaan met hun geld. Indien er geldproblemen ontstaan binnen een relatie, kan dat verstrekkende gevolgen hebben voor die relatie. Veel koppels vergeten in het begin financiële afspraken te maken. Nochtans is dit een van de belangrijkste onderdelen van een relatie waar afspraken noodzakelijk zijn. Koppels die financieel dezelfde richting uitgaan, hebben een grote stap voor op koppels die constant ruzie maken over hun budgetten.

<<< Werk aan uw financiële relatie: lees samen de BeursBijbel >>>