traders

De afgelopen weken hebben de beleggers niet bepaald kunnen genieten van de rust op de markten. Normaal gesproken staan de zomermaanden bekend als een rustige periode, maar daar was dit jaar absoluut geen sprake van. De beleggers werden geconfronteerd met een van de sterkste dalingen van de afgelopen jaren. Veel beleggers hopen dat de bodem nu gezet is en dat de beurzen weer richting het Noorden kunnen gaan bewegen.

oktober-bewegingen

Ryan Detrick publiceerde op Twitter een grafiek die laat zien dat de beleggers de komende tijd niet hoeven te rekenen op rust in de markten. Historisch gezien staan de maanden oktober en november bekend als zeer volatiele maanden. Op de bovenstaande grafiek kunnen we ook zien dat er geen één andere maand is die meer 1% bewegingen (omlaag of omhoog) meemaakt dan de maand oktober. En de maand november volgt op een tweede plaats.

Deze grafiek voorspelt zwakte de komende dagen

komende dagen

De tweede grafiek van Ryan Detrick toont aan dat de beurzen de komende handelsdagen wel eens te maken zouden kunnen gaan krijgen met een correctie. De blauwe lijn toont namelijk de historische bewegingen aan voor de maand oktober bij de S&P 500 index. Zoals we kunnen zien is de kans echter groot dat we de maand oktober op het hoogste punt weten af te sluiten. Gemiddeld gezien levert de maand oktober een plus op van 0,8%. Wel zien we in de maand oktober de nodige fluctuaties en dat kan dan weer goed zijn voor ‘daytraders’. De beleggers die op zoek zijn naar rustige tijden kunnen een beroep doen op de eerste grafiek. Deze grafiek laat namelijk zien dat deze beleggers hun hart kunnen luchten in de maand december. Deze maand is historisch gezien de rustigste maand van het jaar.

>> Wij maken in 10 stappen van u een BEURSMILJONAIR <<