Louise Yamada

Afgelopen maand beleefden aandelen hun beste maand in vier jaar. Zo steeg de S&P 500 index meer dan 8 procent. Maar TA-expert Louise Yamada heeft haar bedenkingen bij de huidige rally. Zij wijst op het achterblijven van de Russell 2000 Index.

“We hebben nog altijd onze twijfels bij de stijging van Amerikaanse aandelen,” zo stelt Yamada tegenover CNBC’s Trading Nation. “Om de aandelenrally niet te laten verzanden, moeten de small- en mid-caps niet achterblijven bij de large caps. Tot nu toe is dat wel het geval.” De Russell 2000 (de Amerikaanse small-cap graadmeter) staat nog altijd op een verlies 1,5 procent vanaf begin dit jaar. De top werd in augustus neergezet. Het analistenteam van Yamada houdt de komende maanden goed in de gaten of de index deze top gaat breken. Andere indices staan momenteel al dichtbij hun jaartoppen. De S&P 500 sloot dinsdag op 1,0 percent van zijn all-time high. Ook de Dow Jones industrial average en de Nasdaq composite staan dichtbij hun jaartoppen. De Nasdaq staat zelfs op het punt om een aanval te doen op het record uit 2000.

Zijwaartse beweging

Maar de Russell Index beweegt gedurende de laatste twee jaar dus in een zijwaartse beweging. Dat zou een waarschuwingssignaal kunnen zijn voor beleggers.

“We zien dat de Russell 2000 wel vaker even door de top breekt, maar dat de index vervolgens weer door de steun zakt. Dit patroon is nu al twee jaar aan de gang, dus we zijn er nog niet overtuigd dat de small- en mid-caps écht gaan meedoen aan de rally,” aldus Yamada.

1446505003_G03269832_TN_DIGITAL_CHART_LINE_RUT

“Indien de doorbraak uitblijft, dan kan de algehele aandelenmarkt in de komende maanden een draai maken,” zo besluit de technisch analiste.

Bekijk hieronder het interview met Louise Yamada op CNBC:

<<< We hebben de ULTIEME gids voor de goudbelegger samengesteld >>>