5 geheimen rijk te worden Miljonair worden is niet zo moeilijk als het lijkt. Miljonairs kijken wel anders tegen geld aan dan anderen, en net dat maakt hen zo succesvol. Wilt u de geheimen om rijk te worden kennen, dan wordt het hoog tijd dat u onderstaande 5 ideeën over geld totaal anders gaat bekijken. Thomas C. Corley bestudeerde 5 jaar lang het gedrag van honderden miljonairs. Hij kwam tot de conclusie dat er bepaalde mythes bestaan over geld die helemaal niet waar zijn. De miljonairs lieten zich niet vangen door deze mythes waardoor ze een groot fortuin konden opbouwen. Het strafste is in feite dat onderstaande tips niet echt geheimen zijn, de meeste mensen denken er gewoon verkeerd over na. Het enige dat u dus moet doen, is uw perceptie veranderen. # 1. Beleggen is niet gokken Miljonairs zijn dikwijls goede beleggers. Ze beleggen vaak in individuele aandelen. Maar ze doen daar wel hun huiswerk voor. Ze bekijken de financiële gegevens, bestuderen de balansen en berekenen het potentieel voor ze een aankoop doen. En daar blijft het niet bij. Na de aankoop van een aandeel volgen ze de prestaties van het bedrijf op. Verbetert de financiële toestand, dan kopen ze bij. Wanneer de financiële toestand verslechtert, dan verkopen ze.

# 2. Niet alle schulden zijn slecht Een groot deel van de miljonairs zijn ondernemers. Ze bouwden hun eigen bedrijf uit door te durven investeren. Daarvoor maakten ze ook gebruik van schulden. Met behulp van die schulden konden ze een bedrijf uitbouwen dat niet alleen voldoende cash genereerde om de schulden terug te betalen, maar ook om zichzelf rijk te maken. # 3. Geluk bestaat niet De meeste mensen denken dat miljonairs rijk geworden zijn omdat ze geluk hadden. De realiteit is echter dat deze mensen hard werken en bepaalde goede gewoontes hebben waardoor ze zo succesvol zijn en veel geld verdienen. Hard werken met goede dagelijkse gewoontes is de sleutel naar rijkdom.

# 4. Geld is geen drijfveer 93% van de miljonairs begon hun tocht naar rijkdom door te doen wat ze graag doen. Gemiddeld genomen deden de miljonairs er 32 jaar over om hun fortuin bij elkaar te krijgen. 97% zei dat het geld geen drijfveer was, ze deden wat ze graag deden en waar ze goed in waren. Het succes volgde vanzelf. # 5. U moet investeren Een cent gespaard is het begin van een miljoen, is een oud gezegde. Maar een cent geïnvesteerd is het begin van 10 miljoen. Om rijk te worden moet u investeren. De meeste miljonairs investeren op 3 verschillende manieren: hun eigen bedrijf, de aandelenmarkt en in vastgoed. Het geheim om rijk te worden op de aandelenbeurs leest u in onze gids ’10 Tips om BeursMiljonair te worden’.