Rijk worden kan je leren Alles kan je leren, werkelijk alles. Wil je rijk worden? Dan kan je dat leren. Wil je piano kunnen spelen? Dan kan je dat leren. Wil je een goede belegger worden? Ook dat kan je leren. Iedereen kan worden wat hij of zij maar wilt, dus ook rijk. Wil je echt rijk worden? Overweeg dan de volgende kleine veranderingen in je leven. Wedden dat het je lukt?

# 1. Maak rijke en succesvolle vrienden Waarom zijn al die rijke en succesvolle mensen altijd bevriend met elkaar? Voor de hoge schijn? Nee, succes trekt aan en rijke en succesvolle mensen delen graag de visie achter hun succes. Omring jezelf met talentvolle, succesvolle rijke mensen en laat je meeslepen in hun wereld. Mensen die meer succes hebben dan jou nemen je mee en leren je hoe je moet denken en wat je moet doen om even succesvol te worden. Januari met al de nieuwjaarsreceptie is misschien een goed moment om ermee te beginnen.

# 2. Neem een 2e job 2e job Wil je meer verdienen, dan moet je harder werken. 1+1=3. Een tweede job geeft je de financiële mogelijkheid om die extra inkomsten volledig te spenderen aan je spaarrekening of je beleggingsportefeuille. En een extra job doet nog meer. Een 2e job is ook een perfecte opportuniteit om iets anders te leren en om je netwerk uit te breiden.

# 3. Lees, lees, lees en … lees Warren Buffett spendeert 80% van zijn werkdag met lezen, Bill Gates leest 50 boeken per jaar, … Veel miljonairs hebben een enorme boekenkast in hun villa staan en dat is niet alleen voor de show. Lees, leer en blijf je kennis uitbreiden.

# 4. Stap buiten je comfortzone  Comfortzone Wil je rijk of succesvol worden, dan wordt het nu tijd om buiten je comfortzone te stappen. Fysisch, psychisch en emotioneel comfort is typisch aan de middenklasse. Miljonairs kunnen omgaan met oncomfortabele situaties, het is hun drijfveer tot succes. Als je niet buiten je comfortzone durft stappen, moet je dat leren. Schrijf 5 zaken op die je oncomfortabel maken bij de uitbouw van je welvaart. En maak er zo snel mogelijk werk van, het zal je ontzettend veel bijleren.

# 5. Zet je geld aan het werk Wat is het beste denk je: dat jij werkt om de rente op je schulden te betalen – of dat de rente op je geld werkt voor jou? Onze keuze is alvast snel gemaakt, wij moeten daar niet lang over nadenken. Miljonairs investeren gemiddeld 20% van hun jaarlijks inkomen. Hun rijkdom komt niet van wat ze verdienen, maar van wat ze doen met hun geld. Het mooie hieraan is dat je niet rijk moet zijn om ermee te beginnen. Je kunt ook beginnen beleggen met een kleine portefeuille of je kunt een extra inkomen opbouwen door middel van dividendaandelen. Hoe meer je kunt sparen/beleggen hoe sneller je geld voor jou begint te werken.

# 6. Creëer doelen

Show me the money

Geld komt er niet vanzelf, daar moet je voor werken. Rijk worden heeft focus, moed en kennis nodig. Rijke mensen weten wat ze willen. Zoek uit wat je graag doet, wat je goed kunt en ga er volledig voor. Stel doelen om wat eerst onmogelijk leek zo snel mogelijk te bereiken.

<< Dit zijn alvast 10 Tips om BeursMiljonair te worden om u op weg te helpen >>