Griekenland Vanochtend een zeldzaam event op de beurzen: groene futures dankzij nieuws uit Griekenland. Dat hebben we de afgelopen weken nog niet gezien. Mocht een Grieks akkoord komen, dan zijn een paar aandelen interessant. De Technisch Analisten van Slim in Trading, hebben 3 kansrijke charts op een rijtje gezet. Een eerste chart: die van de National Bank of Greece. Vooral banken zijn de laatste tijd hard afgestraft door beleggers. Bij een Griekse default zijn dit namelijk de eerste partijen die hard in geldnood komen. Door noodkredieten van de ECB, wordt gepoogd om de liquiditeit op peil te houden nu de Griekse bevolking massaal geld van de rekening haalt. Een akkoord kan dan zorgen voor opluchting bij beleggers en optisch laag gewaardeerde aandelen zoals de National Bank of Greece, zijn dan interessant voor traders:

Griekenland

National Bank of Greece (Ticker: NBG)

Natuurlijk is de hele Griekse aandelenmarkt gebaat bij een akkoord, waardoor de Global X FTSE Greece 20 ETF, een interessante kandidaat kan zijn voor een paar herstelpunten. Onder tickercode GREK, kan tijdens de opening van Wall Street gehandeld worden. Let op de mooie weerstandszone rond de 12.80 dollar. Daarboven,, kan wel eens een leuke trade ontstaan 🙂
Global X FTSE 20 ETF (Tickercode: GREK)

Global X FTSE 20 ETF (Tickercode: GREK)

Een ander bedrijf dat ontzettend hard is afgestraft: FreeSeas. Als je de koers bekijkt, lijkt het alsof dit bedrijf vandaag nog failliet gaat. Voor het Trading Rapport blijven wij altijd ver weg van dit soort aandelen, maar trading junkies met een risicoappetijt: ga je gang….

Free

Dit zijn aandelen met een Amerikaanse notering (ADR). Indien een broker de mogelijkheid biedt, is het natuurlijk ook mogelijk om de aandelen direct via de Griekse beurs in Athene te verhandelen.

Belangrijke noot: de handelaren voor het Trading Rapport hebben nu geen posities in Griekse aandelen. Deze voorbeelden dienen ter illustratie en zijn geen concrete koop- of verkoopadviezen.

Direct een abonnement op het Trading Rapport? Klik dan hier.

Meer over Griekenland? Klik hier.Â