Herwaardering goudprijs

De melt-down van de grootste kredietbubbel uit de geschiedenis zal de komende maanden verder gaan. De groei van het schuldenmonster zal omslaan in contractie en liquidatie. Geen enkele centrale bank zal deze trend kunnen stoppen, enkel een herwaardering van goud kan de wereld redden – dat zegt Hugo Salinas. Jaar na jaar bouwde groeilanden hun valutareserves op tot immense proporties. Maar de grondstoffencrisis en de sterke Amerikaanse dollar zorgde ervoor dat de valutareserves niet meer toenamen. In tegendeel zelfs, de reserves beginnen te krimpen. Investeerders zagen hun kans om goedkoop geld te lenen in de Verenigde Staten en te investeren aan een veel hogere rente in de groeilanden. Er zou $11 biljoen naar de groeilanden gegaan zijn waarvan $7 biljoen in Amerikaanse dollar.

Valutareserves groeilanden en USD

Maar de schuldenlast stijgt door de devaluatie van de lokale munten. Het verlies aan vertrouwen in de lokale munt zorgt voor een kapitaalvlucht naar de USD. Op deze manier kunnen deze landen hun surplus aan USD niet handhaven waardoor de valutareserves dalen. Het verlies van de valutareserves maakt de schuldenlast nog meer onhoudbaar. Investeerder worden ongerust en halen hun geld terug. Dit zorgt voor een ongezien economische ramp terwijl de centrale banken met hun handen in het haar zitten.

Herwaardering goudprijs naar $50.000?

De finale oplossing ligt volgens Salinas in de herwaardering van de goudprijs. Goud zal als tegengewicht moet dienen voor de desbetreffende valuta om orde te herstellen in een wereld die weigerde discipline toe te passen totdat het daartoe werd gedwongen. Goudprijs 50K Een herwaardering van goud vermindert de schuldenberg doordat schulden minder waard worden tegenover een hogere goudprijs.

Herwaardering goud is kwestie van tijd

Momenteel bezitten de centrale banken wereldwijd zo’n $11 biljoen aan reserves waar 31.110 ton goud tegenover staat. Er is een goudprijs nodig van $22.000 bij een gelijkaardig goudhoeveelheid om $33 biljoen aan schulden te dekken. Om $90 biljoen schulden te dekken moeten de goudreserves van de centrale banken stijgen naar 50.000 ton en moet de goudprijs geherwaardeerd worden tot $50.000. Volgens Hugo Salinas is het niet belangrijk om te weten hoe en aan welke prijs een herwaardering zal plaats vinden, maar wel dat je weet dat een herwaardering onvermijdelijk is.

<< Zo koop je het beste goud >>