alibaba In een rapport dat vanochtend is verschenen, stelt de Zwitserse bank Credit Suisse dat de huidige dip bij Alibaba een mooi koopmomentje kan zijn. Analist Dick Wei houdt vast aan de outperform-rating met een koersdoel van 114 dollar per aandeel.  De analist gaat er van uit dat de huidige daling een aantrekkelijk instapmoment biedt voor beleggers. De aandelen van Alibaba zijn sinds 1 juni met zo’n 12 procent in waarde gedaald. Dit komt volgens Wei vooral door de forse daling van de Chinese markt. In China wordt met man en macht gewerkt om de beurskrach tegen te gaan. Maar dat lijkt voorlopig nog niet zo te baten:

China

Ook bij de koers van Alibaba, zien we een soortgelijk patroon ontstaan:

Baba

Ondanks de forse daling, vindt Wei dat Alibaba nu aantrekkelijk is. Omdat Alibaba handelt op de Amerikaanse beurs, waar nu meer liquiditeit is, kan nu worden ingestapt tegen aantrekkelijke prijzen. De fundamenten van het bedrijf zijn volgens Wei in orde en mag worden ingeslagen.

Wei: ‘Sinds januari dit jaar zijn we wat conservatiever op Alibaba. Dit ondanks goede resultaten in het eerste kwartaal. De conservatieve outlook kwam door veranderingen in het zoek algoritme van Alibaba en zorgen over de mogelijkheid om mobiel adverteren ten gelde te maken’.

Maar op deze prijs, vindt Wei dus dat een koopje gedaan mag worden.