5532722006_050edaa62f_z

De aandelenbeurs in China kleurt vandaag weer rood. Dat, terwijl de economische groei in het land in het tweede kwartaal van dit jaar is uitgekomen op 7%. Economen hadden juist gerekend op een groei van 6,8%. Dit blijkt uit cijfers van het nationale statistiekbureau. Ondanks de sterker dan verwachte groei voor de op een na grootste economie ter wereld, leverden de Chinese beurzen in. De Shanghai Composite staat vandaag in het rood, waarbij tussentijds een verlies van ruim 4 procent werd opgetekend. Volgens Fraser Howie, directeur bij Societe Generale Prime Services, heeft de daling niets te maken met de economische data. Tegenover de Amerikaanse nieuwszender CNBC, stelt Howie dat:

‘De Chinese economie en de aandelenmarkten hebben niets met elkaar te maken. Er is zoveel volatiliteit in de markt, dat de BBP-uitslag wel heel fors zou moeten verschillen van de consensus om een marktbewegende reactie te veroorzaken.’

Chris Weston, Chief Market Strategist bij IG, stelt bovendien dat goed nieuws eigenlijk slecht nieuws is. Positieve data geeft beleggers volgens Weston het idee dat de Chinese overheid toekomstige stimuleringsmaatregelen zal beperken. Marc Faber vraagt zich overigens af of de cijfers uit China wel de juiste zijn. Volgens Faber is de Chinese groei al een tijdje vertraagd en zijn de echte cijfers veel slechter. Hij raadt dan ook aan om te kijken naar andere markten en dit is zijn favoriet.