pure-gold In de vroege ochtendhandel van zondag op maandag, daalde de goudprijs met ruim 4 procent in waarde. Daarmee werd het laagste punt in vijf jaar tijd aangetikt. De goudprijs herstelde overigens wel wat en noteert nu aan een verliesje van ongeveer 2,4 procent. Beleggers lijken al tijden niet zo gewillig om goud in te slaan. De goudprijs staat sinds februari dit jaar onder druk (na een sterke periode in januari). De stijgende dollar, weinig inflatie en een aanstaande renteverhoging, worden door veel analisten aangestipt als de redenen waarom goud al tijden matig presteert.

GouD

Robin Bhar, analist bij Societe Generale, zegt tegenover CNBC:

”Liquiditeit was een belangrijke reden waarom de goudprijs vannacht zo hard onderuit ging. Door gebrek aan liquiditeit, vanwege vakanties, waren er gewoon weinig kopers om de daling wat te dempen”.

De analist stelt dat er technisch gezien belangrijke steunniveaus zijn doorbroken. En, zo voegt hij daar aan toe: ‘er zijn nu weinig katalysatoren voor een hogere prijs. Er is geen inflatie en andere markten presteren beter’.

Het Optie Rapport heeft vandaag een nieuwe trade uitgevoerd voor de S&P 500. Benieuwd naar de trade? Klik dan hier om direct in te tekenen.