Het technische plaatje van goud ligt er sinds februari dit jaar een stuk beter bij. Sterker nog: goud doet eigenlijk alles wat je zou verwachten, van een asset die in een nieuwe korte termijn uptrend zit. Laten we eerst eens kijken naar het langetermijnplaatje: de weekgrafiek. Wij kijken trouwens naar de GLD-ETF, omdat dit de ETF is waarmee je het makkelijkst kan handelen op de goudprijs.
Op de grafiek is een duidelijke uitbraak zichtbaar. Rond de 115 punten is een weerstand geslecht met een grote gap. Hierbij wordt direct duidelijk dat een terugval tot 114 mag worden gezien als een terugtest van het uitbraakniveau. Ook op de daggrafiek is het uitbraakniveau duidelijk zichtbaar:
In onze optiek zien de technische omstandigheden van goud er heel goed uit. Op de weekgrafiek is een langetermijn weerstandslijn doorbroken en op de daggrafiek staan veel indicatoren op groen (hoge RSI, mooi boven de belangrijke gemiddeldelijnen). Jarenlang was het bij goud vooral: verkopen als de prijs weer wat is gestegen, in plaats van bijkopen op een dip. Gezien de huidige actie bij het goudcompartiment, vinden wij dat goud weer op dips gekocht mag worden. Inderdaad: buy the dips. Voor het Optie Rapport hebben we nu al 2 concrete trades uitstaan: een longpositie op de goudmijners en een conservatieve shortpositie op de goudprijs. Zolang de weerstand boven de 121 dollar op de GLD-ETF niet is doorbroken, houden wij namelijk nog rekening met een terugtest richting de 114 dollar. Maar let op: deze terugtest valt nog binnen het positieve plaatje op wat langere termijn.