goldman_sachs

Jeffrey Currie, analist bij Goldman Sachs, stelt dat de goudprijs best eens onder de 1000 dollar per ounce kan duiken. Met deze call zet Currie in op verder downside, na de forse dalingen van deze week. De analist verwacht dat het ergste nog kan komen voor goud, vanwege de sterke dollar. ‘Met een positieve outlook op de dollar en een afnemend debasement risico, wordt het veel minder noodzakelijk om te diversifiëren met goud’, aldus Currie. De analist maakte in 2013 de call om metalen te verkopen. Dat was prima getimed, omdat de metalen daarna de grootste val in drie decennia konden optekenen. De goudprijs is deze week al gedaald tot het laagste niveau sinds 2010. Het verkoopmomentum heeft de laatste weken aan kracht gewonnen, omdat veel beleggers nu anticiperen op een renteverhoging in Amerika. Daardoor neemt de aantrekkelijkheid van goud af, omdat de asset geen coupon uitkeert of dividend biedt. Bovendien heet China voor het eerst openheid gegeven over de goudposities in het land. De Chinezen hebben een stuk minder gekocht, dan analisten hadden voorzien. Deze drie factoren, drukken het sentiment fors.

gold

Niet alleen Goldman Sachs is negatiever op het edelmetaal. Ook ABN Amro houdt rekening met een goudprijs van $1000 tegen december dit jaar, zo meldt Bloomberg in een bericht.

Currie stelt dat we op dit moment in een structurele bearmarket zitten. ‘Op langere termijn, kijken we zeker naar shortposities’, zo stelt de analist. Om daar aan toe te voegen: ‘we denken dat we nu in een structurele bearmarket zitten. Niet alleen in goud, maar binnen het hele grondstoffen-complex’.

3 tot 5 keer per week een technische update in de mailbox? Het TA-Rapport gaat vernieuwen!

Het TA-Rapport ondergaat zijn grootste metamorfose ooit! Vanaf komende week zullen de technisch analisten van Slim in Trading, alle leden 3 tot 5 keer per week gaan voorzien van technische setups. En het mag geen verrassing zijn, waar de eerste editie zich op zal focussen. De Technisch Analisten hebben maar liefst 3 regionale banken op de radar staan. En dat betekent dat u aanstaande maandag:

  • 3 handelskansen in de mailbox ontvangt
  • Met stoploss, instap en exitniveau
  • Korte en duidelijke beschrijving van de handelskans
  • Alle handelsinformatie die u nodig heeft om de aandelen te kopen

En dit soort kansen, ontvangt u dan 3 tot 5x per week in de mailbox.  Nog geen lid? Teken dan nu in (het TA-Abonnement is het goedkoopste abonnement bij Slim in Trading!).