Hoe omgaan met geldzorgen

Als jongere is het niet gemakkelijk om de juiste financiële beslissingen te nemen. Je moet kiezen tussen je financiële toekomst veilig stellen of meegaan met het materialistisch denken van je leeftijdsgenoten. Je kan en mag dus een aantal fouten maken, … maar niet te lang. Anders loop je heel je leven achter de feiten aan. Wanneer je nog jong bent, moet je dus serieus nadenken om onderstaande 5 fouten niet meer te maken. Dit zet je sneller op weg naar financiële rijkdom. Je zal jezelf over 10 jaar bedanken. # Fout 1: geen budget Een budget klinkt ouderwets en saai. Maar het is belangrijk om te weten waar je geld naartoe gaat in plaats van dat je jezelf afvraagt waar het gebleven is. Als je jong bent, kan je jezelf nog een aantal financiële blunders veroorloven. Eens je een huis, kinderen of slechte financiële gewoontes hebt, wordt het veel moeilijker. Een budget is een van de beste manieren om de controle over je geld te behouden.

# Fout 2: een kredietkaart gebruiken Een kredietkaart gebruiken op zich is niets verkeerds aan, maar een kredietkaart gebruiken om zaken te kopen die je anders niet kan betalen, is niet bepaald een goed idee. Een kredietkaart dien je enkel te gebruiken als je het volledige saldo in dezelfde maand kan afbetalen. Wanneer je de betalingen gaat spreiden, kost het heel veel geld aan rentelasten.

# Fout 3: pensioensparen vergeten Pensioen is dikwijls het laatste waar jongeren aan denken, maar het is ontzettend belangrijk om er zo vroeg mogelijk aan te beginnen. In je jongere jaren heb je dikwijls nog budget over om aan pensioensparen te doen. Over een periode van 40 jaar brengt dit enorm veel geld op, ook als je niet extra meer spaart. In je 30-er jaren heb je meestal veel meer kosten en schiet er veel minder over om nog aan pensioensparen te doen.

# Fout 4: Teveel afhankelijk zijn van je ouders Financiële steun vragen aan je ouders is geen schande, maar je kan niet blijven leven op kosten van je vader en moeder. Eens zal je financieel op eigen benen moeten staan. Naarmate de pensioenleeftijd van je ouders dichterbij komt, kan het ook zijn dat zij financieel moeten inbinden. En dan wil je geen blok aan het been zijn.

# Fout 5: Geen verzekeringen nemen Verzekeringen, ze hebben nog steeds een slechte naam. Maar verzekeringen zijn essentieel om je financieel vermogen te beschermen voor het geval er grote kosten op je pad terecht komen. De meeste verzekeringen zijn het goedkoopste wanneer je nog jong bent. Verzekeringen mag je dus niet over het hoofd zien. Het is niet omdat vandaag alles prima gaat, dat morgen nog alles in orde is. Wil jij weten of jij miljonair kan worden? Doe hier de test …