Grondstoffen koper

Na een verdubbeling in 12 maanden is het nog steeds niet te laat. Freeport-McMoRan is zo’n bedrijf dat volop profiteert van de heropleving in aandelen uit de grondstoffensector. Na een stijging van 104% in 12 maanden, laat het aandeel wat stoom af. Maar analisten vinden het aandeel nog steeds goedkoop. Je kan nog steeds op de trein springen.

De recente zwakte van het aandeel kan wel eens een koopmoment zijn, zegt Craig Johnson – analist bij Piper Jaffray. Volgens Johnson zit de aandelenmarkt in een nieuwe stierenmarkt en zijn cyclische aandelen zoals Freeport-McMoRan weer helemaal in.

Het aandeel laat een typisch inverse hoofd-en-schouderpatroon zien. Dit zien we meer wanneer de prijs snel oploopt en is dikwijls een voorbode voor een verdere stijging.

Freeport-McMoRan

Het enige dat we doen is corrigeren naar het niveau van de uitbraak’, zegt Johnson, ‘Dit is dan ook een grote opportuniteit’. Freeport-McMoRan is een producent van koper met ook goud- en zilvermijnen. De hernieuwde economische opleving na de verkiezing van Trump en de stijgende goud- en zilverprijzen spelen in het voordeel van deze producent van grondstoffen.

Freeport-McMoRan draagt echter een schuld van bijna $19 miljard en werd daarvoor serieus afgestraft de laatste jaren. Maar het herstel van de grondstoffenmarkt en de nood aan reorganisatie van de schuld doen de hoop weer opflakkeren dat Freeport-McMoRan terug een lieveling onder de beleggers kan worden.

Bron: CNBC

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>