Trump aandelenmarkt

Donald Trump zal aan het einde van januari Obama komen aflossen in het Witte Huis. De verrassende winnaar van de Amerikaanse verkiezingen heeft de Amerikaanse burgers kunnen overtuigen met zijn toekomstplannen.

De Amerikaanse bedrijven zullen met name met veel belangstelling hebben gekeken naar de economische plannen van Trump. De republikein heeft al meerdere malen aangegeven dat hij het belastingtarief voor de Amerikaanse bedrijven wil gaan verlagen. Op dit moment betalen deze bedrijven 39% belasting en dat is het hoogste tarief van alle ontwikkelde landen.

Belastingverlaging van Trump is gunstig voor aandeelhouders

De plannen van Trump kunnen met name gunstig zijn voor de aandeelhouders. Op het moment dat er meer winst overblijft na verrekening van de belasting, blijft er ook meer geld over voor het uitkeren van dividend.

dividend

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Pavilion Global Markets, is te zien dat heel wat grote Amerikaanse bedrijven de afgelopen jaren hun dividenduitkeringen hebben opgeschroefd. De eventuele toekomstige belastingverlaging van Trump kan er voor zorgen dat deze trend in een versnelling hoger terecht komt. Voor de aandeelhouders lijkt Trump vooralsnog de ideale president te zijn.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger