dumpen

De kaarsjes op de feesttaart van de aandelenmarkten lijken nog lang niet gedoofd te zijn. Zo wisten de S&P 500 en de Dow Jones index vorige week nog nieuwe recordkoersen te laten optekenen. Ondanks het feit dat de markten de afgelopen weken goede zaken hebben gedaan, vertrouwen de meeste insiders het niet meer.

Een onderzoek van Vickers Weekly Insider maakt duidelijk dat de ‘grote jongens’ sinds de verkiezingsuitslag bezig zijn met het dumpen van aandelen. Het is dus duidelijk dat de insiders niet zoveel vertrouwen hebben in de kersverse president van de VS.

Insiders hebben geen vertrouwen in Trump

insiders-dumpen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van CNBC, is te zien dat de zogenoemde SELL/BUY Ratio sinds november 2016 in een rap tempo is gestegen. Op dit moment zitten we op een notering van 6. Volgens analist David Coleman hebben we op dit moment te maken met een notering die we zelden hebben gezien. We mogen dus wel zeggen dat dit een bijzondere situatie is.

Coleman voegt daar vervolgens nog aan toe dat de markten, gezien het pessimisme onder de insiders, wellicht rijp zijn voor een gezonde correctie. De divergentie tussen de beweging op de aandelenmarkt en de verkoopactiviteiten onder de insiders is in ieder geval verontrustend te noemen.