(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag in afwachting van de ondertekening van het eerste deel van het handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China vermoedelijk vlak van start.

Een klein uur voor opening noteerde de future op de AEX slechts 0,03 procent in het groen.

Hoewel vanmiddag dan eindelijk het eerste deel van de handelsdeal wordt bekrachtigd, waarschuwen analisten dat het volgende akkoord een stuk lastiger zal worden met een aantal heikele punten op de agenda.

Daarbij meldde persbureau Bloomberg dinsdagavond dat de Verenigde Staten een groot deel van de bestaande importheffingen op Chinese goederen voorlopig niet zal terugdraaien. Washington wil eerst bewijs zien dat China zich aan de afspraken houdt.

De halvering van de heffing van 15 procent op 120 miljard dollar aan Chinese goederen, een afspraak die in december werd aangekondigd, gaat wel door. 

De olieprijs is dinsdag opgeveerd. Op een settlement van 58,23 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,3 procent meer waard. Het was de eerste stijging in vijf handelssessies. “Het lijkt erop dat de energiemarkt weer is teruggezakt naar een bandbreedte van tussen de 52 en 63 dollar” na de stijging begin januari, concludeerden analisten van Sevens Report Research.

De macro-economische agenda is vandaag goed gevuld met onder meer inflatiecijfers, een Duits groeicijfer, de industriële productie in de eurozone en het Beige Book van de Fed.

In navolging van een drietal banken op dinsdag, openen vandaag Goldman Sachs, Bank of America en BlackRock de boeken.

Voorbeurs werd al bekend dat zowel de Nederlandse export als de detailhandelsverkopen in november zijn gestegen, maar wel in een lager tempo dan in oktober.

Volgens het CBS oogt het conjunctuurbeeld voor januari ook iets minder gunstig.

De euro/dollar werd vanochtend verhandeld op 1,1134.

Bedrijfsnieuws

Galapagos en Fibrocor Therapeutics gaan hun samenwerking die een jaar geleden aangekondigd werd, uitbreiden. Galapagos zal ook een belang nemen in zijn partner.

ASM International heeft in het vierde kwartaal van 2019 flink meer orders binnengekregen dan verwacht en de omzet zal ook iets hoger uitvallen dan voorzien.

Amazon.com wil het aanbod in Nederland uitbreiden. Later dit jaar worden nieuwe productcategorieën toegevoegd op Amazon.nl.

Alfen heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met Enexis Netbeheer voor het leveren van transformatorstations. Financiële details werden niet gemeld.

Jefferies verhoogde het koersdoel voor Vopak en Berenberg deed ditzelfde voor RELX.

Slotstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag verdeeld gesloten. De Dow Jones index steeg nog 0,1 procent naar 28.939,67 punten, maar de breder samengestelde S&P 500 index en de Nasdaq leverden 0,2 procent in.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.