Neutrale start voorzien.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat maandag naar verwachting een min of meer neutrale opening tegemoet. Futures op de AEX index noteerden ongeveer een uur voor de beursgong vrijwel vlak. Verzekeraar NN Group noteert vandaag ex-dividend.

De AEX index koerste afgelopen week op weekbasis nog 2,5 procent hoger naar een slotstand van 905,67 punten. Amerikaanse recessievrees ebde weg, na vrijgave van sterke macrocijfers in de VS, terwijl meevallende inflatiecijfers de weg vrij lijken te maken voor renteverlagingen door de Federal Reserve.

“Een overvloed aan positief nieuws voor de markten”, oordeelde Naeem Aslam van Zaye Capital Markets over deze cijfers. “De data hebben beleggers er ongetwijfeld toe aangezet om riskantere beleggingen terug te kopen”, volgens de marktkenner. Op Wall Street boekte hoofdgraadmeter S&P 500 met een winst van 3,9 procent afgelopen week op weekbasis de grootste stijging van 2024. Techbeurs Nasdaq won zelfs 5,2 procent. 

De Chinese beurzen in Hongkong en Shanghai noteerden vanochtend respectievelijk krap een procent en krap een half procent in het groen, terwijl de Nikkei index in Tokio juist ruim anderhalf procent prijs gaf. Vorige week won de Japanse hoofdindex op weekbasis nog bijna 9 procent.

Zondag werd bekend dat de orders voor machines in Japan in juni zijn gedaald met 1,7 procent op jaarbasis, wat economen verraste die een stijging met 1,8 procent hadden verwacht. Machine orders worden gezien als een maatstaf voor de kapitaaluitgaven in het land.

De Aziatische beurzen krijgen deze week onder meer rentebesluiten van de Bank of Korea, de People’s Bank of China en de Reserve Bank of Australia te verwerken. 

De september-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange nog 1,9 procent lager op 76,65 dollar. Vanochtend noteert de future enkele tienden van een procent lager. 

Bedrijfsnieuws

B&S Group boekte in het eerste halfjaar meer winst op een licht hogere omzet en handhaafde zijn verwachtingen voor de rest van het jaar, ondanks verwachte druk op de brutowinstmarge. De brutowinst steeg in het eerste halfjaar van 158 miljoen naar 166 miljoen euro.

Vastgoedfonds NSI is een relatieovereenkomst aangegaan met aandeelhouder First Sponsor Group. First Sponsor Group is genoteerd aan de beurs van Singapore en heeft een belang van 14 procent in NSI.

London Tunnels ontving voor 53.950 nieuwe gewone aandelen. Na deze uitgifte heeft London Tunnels ruim 2,4 miljoen aandelen uitgegeven sinds het verkrijgen van de notering op 27 juni. In totaal staan er dan ruim 67,9 miljoen aandelen uit.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index steeg vrijdag 0,2 procent tot 5.554,25 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 40.659,76 punten en de Nasdaq sloot 0,2 procent hoger op 17.631,72 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.