(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat vrijdag naar verwachting een neutrale opening tegemoet. Futures op de AEX index wezen ongeveer een uur voor de beursgong op een onveranderde opening. 

Donderdag koerste de AEX nog 0,8 procent lager naar 595,01 punten. Beleggers in Europa reageerden terughoudend op het snel toenemende aantal coronabesmettingen en de nieuwe lockdownmaatregelen die daaruit voortvloeien.

“De angst rond de gezondheidscrisis laait weer op. Hoewel het nieuws rond de vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna hoopvol is, het feit blijft dat het virus een serieuze zaak is”, aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. 

Daar komt volgens Madden nog bij dat de beurzen al op een relatief hoog niveau stonden en dus zijn de hernieuwde zorgen over de gezondheidscrisis een goed excuus om de uitgang op te zoeken.

Wall Street wist donderdagavond in tegenstelling tot de Europese beurzen wel in het groen te sluiten met een winst van 0,4 procent voor hoofdgraadmeter S&P 500.

De stemming in New York was een groot deel van de dag ingetogen. De indices vonden echter de weg omhoog toen minderheidsleider van de Democraten in de Amerikaanse Senaat Chuck Schumer bekendmaakte dat zijn Republikeinse collega Mitt McConnell in de Senaat heeft toegezegd weer te willen onderhandelen over nieuwe stimuleringsmaatregelen.

Door de politieke impasse in Washington is de hoop op een snelle invoering van een nieuw steunpakket grotendeels vervlogen, terwijl veel Amerikanen zonder ‘helikoptergeld’ moeite hebben om rond te komen.

Ondertussen noteert het aantal coronabesmettingen in de VS wel rond recordhoogtes en diverse staten scherpen maatregelen aan rond het dragen van mondkapjes en horecabezoek. In New York worden zelfs openbare scholen voorlopig gesloten.

Op het Amerikaanse werkgelegenheidsfront kregen beleggers donderdag ook een tegenvaller te verwerken. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS steeg afgelopen week met 31.000 tot 742.000. Er was gerekend op een stabiel cijfer.

In Azië kijken beleggers vanochtend de kat uit de boom en de hoofdindices komen per saldo amper van hun plaats. Ook de Amerikaanse olie-future noteert bijna onveranderd op 41,74. Het muntpaar euro/dollar noteert daarnaast op1,1883.

Op het macro-economische vlak hebben beleggers vandaag onder meer oog voor de Britse detailhandelsverkopen in oktober en het consumentenvertrouwen in de eurozone in november.

Bedrijfsnieuws

De omzet van Altice verbeterde in het afgelopen kwartaal met 3,2 naar 3.774,5 miljoen euro. Analisten rekenden op een 0,4 procent hogere omzet van 3.674 miljoen euro. In het derde kwartaal behaalde Altice een aangepaste EBITDA van 1.481,7 miljoen euro, tegenover 1.409,4 miljoen euro in het derde kwartaal van 2019, oftewel een stijging van 5,1 procent op jaarbasis. Analisten schatten de aangepaste EBITDA vooraf in op 1.434 miljoen euro. Bank of America sprak van meevallende resultaten.

Het aandeel Unilever is zijn plek in de S&P Europe 350 kwijtgeraakt. De keuze van Unilever om een volledig Brits bedrijf te worden ligt ten grondslag aan het verlies van de notering.

RBC verhoogde het koersdoel voor Unibail-Rodamco-Westfield naar 75,00 euro met een Outperform advies.

Fastned haalde met de uitgifte van obligaties ruim 17 miljoen euro op voor verdere groei.

Kiadis geeft in totaal 13.500 opties uit aan een beperkt aantal nieuw aangenomen technische en wetenschappelijke werknemers.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 eindigde donderdag 0,4 procent in het groen op 3.581,87 punten en de Dow Jones index steeg 0,2 procent op 29.483,23 punten. De Nasdaq eindigde 0,9 procent in de plus op een slot van 11.904,71 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.