(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting in het groen van start. Futures op de AEX index wezen een uur voor de beursgong op een winst van 0,8 procent. 

Maandag deed de AEX nog een stapje terug met een verlies van 0,5 procent op 565,07 punten. Europese beleggers waren voorzichtig door een snelle toename van het aantal coronabesmettingen wereldwijd.

De zorgen in de markt over het stijgende aantal coronavirusgevallen in landen als China, Duitsland en de Verenigde Staten werden maandag door Amerikaanse beleggers juist naast zich gelegd, nadat onder meer cijfers wezen op een sneller herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt dan economen hadden verwacht. 

“Het lijkt erop dat de angst is verdwenen”, merkte marktanalist David Madden van CMC Markets op. “De stijging [van het aantal besmettingen] zal het vertrouwen in de markt waarschijnlijk niet vergroten”, maar de situatie lijkt volgens hem in niets op de paniek in februari en maart.

De Nasdaq index op Wall Street sloot maandagavond met een stijging van meer dan een procent zelfs voor de twintigste keer dit jaar op een recordniveau. De techmastodonten Apple en Microsoft trokken de kar met winsten van bijna 3 procent en ook deze aandelen sloten op een all time high. Beide bedrijven hebben nu een beurswaarde van meer dan 1.500 miljard dollar. 

Maandag vond de Worlwide Developers Conference van Apple plaats. Vanwege het coronavirus organiseerde de techreus het evenement volledig online. Apple kondigde nieuwe versies aan van het besturingssysteem van de iPhone en iPad. Bovendien verbreekt het bedrijf de banden met Intel. Apple wil zelf namelijk chips maken voor Mac-computers en Macbooks. Dat doet het al voor de iPhone. 

De handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China is ondertussen nog volledig intact. Dit stelde de Amerikaanse president Donald Trump maandagavond laat op Twitter.

Kort daarvoor had handelsgezant Peter Navarro in een interview met tv zender Fox gezegd dat een handelsdeal juist van tafel was. “It’s over”. De Amerikaanse futures daalden direct na de uitspraak 400 punten. Navarro verklaarde later dat zijn uitspraak verkeerd was geïnterpreteerd, waarna de futures weer herstelden. 

Ook de Aziatische beurzen reageerden kortstondig op de verwarrende berichtgeving. Uiteindelijk vonden de hoofdindices wel weer de weg omhoog, waarbij de beurzen in Hongkong en Tokio aan kop gingen met winsten van ongeveer 1 procent. 

Op een settlement van 40,46 dollar werd een vat West Texas Intermediate maandag 1,8 procent meer waard. In de Aziatische handel vanochtend komt daar ruim een half procent bij. Het muntpaar euro/dollar noteerde daarnaast vanochtend op 1,1267.

Beleggers hebben vandaag oog voor de vrijgave van de voorlopige samengestelde inkoopmanagersindices voor juni, die in d loop van de handelsdag in Europa en Amerika worden vrijgegeven. 

Bedrijfsnieuws

Unibail-Rodamco-Westfield plaatste een obligatielening en het vastgoedbedrijf haalde daarmee 750 miljoen euro op.

Aalberts meldde in de eerste 5 maanden van 2020 een autonome omzetdaling van 12 procent. Het bedrijf voert maatregelen door, hetgeen wel voor eenmalige kosten zorgt. 

Heijmans voert voor Rijkswaterstaat de onderhoudswerkzaamheden aan de rijksweg A79 in Zuid-Limburg uit. Het project heeft een waarde van 24 miljoen euro.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,7 procent in het groen op 3.177,86 punten, terwijl de Dow Jones index 0,6 procent steeg tot 26.024,96 punten. Techbeurs Nasdaq sloot 1,1 procent hoger op 10.056,48 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.