(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat donderdag naar verwachting in het groen van start. Futures op de AEX index wezen een uur voor de beursgong op een winst van 0,4 procent. Onder meer de hoofdfondsen Unilever en RELX geven voorbeurs kwartaalrapportages vrij.

De AEX sloot woensdag juist nog 1,4 procent lager op 572,90 punten. Het aantal oplopende coronabesmettingen en toenemende spanningen tussen Amerika en China drukten het sentiment. 

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken meldde woensdag dat Washington Beijing heeft opgedragen zijn consulaat in Houston te sluiten. De beslissing van de VS zou volgens persbureau Reuters genomen zijn vanwege het schenden van Amerikaans intellectueel eigendom door China.

De Europese beurzen sloten woensdag behoorlijk lager, maar Amerikaanse beleggers wisten in de loop van de handelsdag de zorgen toch van zich af te schudden en hoofdgraadmeter S&P 500 noteerde woensdagavond bij de slotzoemer 0,6 procent in het groen. 

Beleggers op Wall Street waren evenwel vooral in afwachting van mogelijk vuurwerk nabeurs met de vrijgave van de cijfers van Tesla en Microsoft. 

De fabrikant van elektrische auto’s Tesla boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 104 miljoen dollar, ofwel 0,50 dollar per aandeel, in vergelijking met een verlies van 408 miljoen dollar, ofwel 2,31 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet daalde daarnaast met 5 procent tot 6,04 miljard. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een verlies van 0,02 dollar per aandeel bij een omzet van 5,15 miljard dollar. Na een stijging van 1,5 procent in de reguliere handel klom het aandeel in de elektronische handel nabeurs nog eens met 4 procent, waardoor de openingsindicatie voor vanmiddag nu staat op 1.657 dollar. 

Microsoft overtrof zowel de winst- als omzetverwachtingen. Het softwareconcern realiseerde het afgelopen kwartaal een nettowinst van 11,2 miljard dollar bij een omzet van 38,0 miljard dollar. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een omzet van 36,5 miljard dollar en een beduidend lagere winst. Het aandeel daalde in de elektronisch handel nabeurs evenwel met ruim 2 procent. 

De Aziatische beurzen noteren vanochtend verdeeld, met bescheiden winsten voor Hong Kong en Sydney, terwijl Shanghai en Seoel ongeveer 1 procent prijs geven. De Japanse beurs is gesloten.

De september-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,02 dollar, ofwel 0,1 procent, lager op 41,90 dollar. 

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend op 1,1590 en daarmee zet de euro zijn opmars ten opzichte van de dollar voort. Vorige maand noteerde het muntpaar nog rond een stand van 1,1200. 

Beleggers hebben vandaag vooral oog voor bedrijfscijfers. Onder meer Amazon.com, Intel, AT&T, Twitter en American Airlines staan geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

Aalberts zag de omzet het afgelopen half jaar op jaarbasis met 10 procent dalen van 1.436 miljoen naar 1.287 miljoen euro. ING mikte op 1.269 miljoen euro aan omzet. De EBITA in de eerste jaarhelft kwam uit op 122 miljoen euro. Dat was een jaar eerder 187,5 miljoen euro. ING rekende op 117 miljoen euro. Een concrete outlook gaf Aalberts niet af.

Wereldhave meldde ervan overtuigd te zijn dat het in staat zal zijn om zijn financiële profiel de komende maanden aanzienlijk te verbeteren. Dit gebeurde na een verlaging van de kredietwaardigheid door Moody’s.

Marel boekte in het tweede kwartaal een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 56,9 miljoen euro, in vergelijking met 61,1 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet daalde van 326,5 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2019 naar 305,7 miljoen euro het afgelopen kwartaal.

Core Laboratories boekte in het tweede kwartaal een operationeel verlies van 2,6 miljoen dollar, tegenover een winst van 18,0 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Het resultaat werd onder andere gedrukt door een eenmalige last van 13,3 miljoen dollar

Berenberg verhoogde het koersdoel voor ING van 7,50 naar 8,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling. KBC werd van de kooplijst gehaald en kreeg een Houden advies. Het koersdoel bleef onveranderd op 55,00 euro. Voor ABN AMRO werd het koersdoel verhoogd van 6,70 naar 8,10 euro, maar met een Houden advies. ING is de favoriete bank van Berenberg in de Benelux en Frankrijk.

Berenberg verlaagde het advies voor GrandVision verlaagd van Kopen naar Houden, terwijl het koersdoel van 28,42 naar 26,00 euro ging. De analisten denken dat de overname door EssilorLuxottica wel doorgaat, maar houden rekening met een lagere prijs.

DGB Group is van plan om Selwyn Duijvestijn te benoemen als uitvoerend lid van de raad van bestuur.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index steeg woensdag 0,6 procent tot 3.276,01 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent op 27.005,84 punten en de Nasdaq sloot 0,2 procent hoger op 10.706,13 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.