Verbaasd

De actieve traders weten dat er afgelopen woensdag iets opmerkelijks gebeurde op Wall Street. Terwijl de Amerikaanse indices flink hoger opende op die handelsdag, gaven ze uiteindelijk alle winst weg. Wall Street wist zelfs in het rood te sluiten.

opmerkelijks-vorige week

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van FactSet, is de marktbeweging van de Dow Jones index op de handelsdag van woensdag in beeld gebracht. Op deze grafiek is duidelijk te zien dat de Dow Jones index de laatste uren flink waarde moest inleveren. Sterker nog; deze handelsdag is de boeken ingegaan als de grootste marktomwenteling sinds 10 februari 2016. Voor het laatst wist Wall Street destijds zo’n grote stijging volledig prijs te geven.

Opmerkelijke beweging van vorige week kent meerdere oorzaken

De analisten durven niet precies te zeggen waar die marktdraai van vorige week ineens vandaan kwam. Er zijn meerdere oorzaken voor deze beweging te geven. Zo werd het gepubliceerde ‘Fed Book’ niet bepaald goed ontvangen door de beleggers.

Daarnaast ontstond er meer angst onder de beleggers door de confrontatie tussen Donald Trump en Xi Jinping. Beide presidenten zijn niet bepaald elkaars ‘grote vrienden’. En juist omdat het hier gaat om de twee grootste economieën van de wereld, brengt dit extra lading met zich mee. De beleggers zijn in ieder geval weer wakker geschud dat ook in de huidige markt een correctie goed mogelijk is.