“We zullen allemaal een hoge prijs betalen voor het plan dat de overheden en de centrale banken ontplooien om de wereld te redden.”, zegt Jim Rogers. “De wereld wordt bestuurd door een stel niet-verkozen bureaucraten die geen flauw benul hebben wat er echt aan de hand is.” Iedereen moet zich voorbereiden want het einde is in zicht. Centrale banken zitten met hun handen in het haar. Hun laatste stuiptrekking – negatieve rentevoeten – geeft helemaal niet het gewenste resultaat, er wordt zelfs al openlijk gesproken over helikoptergeld. Overheden kunnen tot quasi 2030 gratis geld lenen, maar ze doen niets om de problemen op te lossen. Nog volgens Jim Rogers:

De centrale banken hebben het echter nog niet opgegeven. Ze denken dat ze slimmer zijn dat jij en ik en de financiële markt … maar dat zijn ze niet. Er wacht een grotere crisis dan in 2008.

Je spaargeld komt in het vizier

7 jaar geleden was er de laatste recessie, het is van de financiële crisis geleden dat er nog een deftige correctie was op de aandelenmarkt. De aandelenmarkt is gestegen door het herstel van de winstcijfers, maar door het monetair beleid gaat de stier langer mee dan de gebruikelijke 5 jaar.  Dit is niet normaal. De economie en de financiële markten moeten van tijd tot tijd corrigeren, centrale banken kunnen dit natuurlijk mechanisme uitstellen maar niet vermijden. De centrale banken denken dat ze slimmer zijn en dat ze eeuwig recessies en correcties kunnen ontlopen, dat zal de pijn des te groter maken wanneer het onvermijdelijke bewaarheid wordt.Hoe meer ze de markten bedwingen, hoe groter de kracht van de explosie. Ze willen ook meer macht en controle door het cash geld uit het systeem te halen. Ze zullen dit doen en ze zullen hier in slagen. Maar het zal enige tijd vergen om dit op nationaal en internationaal vlak klaar te spelen.

De financiële markten bepalen de echte crisis

Maar de crisis die de overheden opleggen aan de bevolking stelt nog niets voor ten opzichte van de crisis die de financiële markten zullen opleggen aan de overheden. Op een gegeven moment zullen ze er genoeg van hebben. En dat zijn de ergste crisissen, dan is er geen ander gevolg dan paniek. Het is dus tijd om je nu voor te bereiden. De markten vertellen al enkele maanden dat er iets aan de hand is. Centrale banken kunnen misschien nog een keer de markten redden. Dat zou dan het ultieme koopmoment zijn voor goud. Wie nog geen goud heeft, kan daar echter best niet op wachten, aldus beursgoeroe Jim Rogers.