Miljonair worden is eenvoudiger dan je denkt. Wie jong genoeg start, heeft alle troeven in huis om miljonair te worden. Het kan al vanaf €100 per maand. Maar wanneer je verder leest, zal je merken dat het iets gemakkelijk wordt indien je meer inspanningen kan leveren. Gelukkig hebben we daar ook enkele tips voor.

We gaan in onderstaand voorbeeld uit van iemand die geen schulden heeft, maar ook geen spaargeld. We beginnen dus letterlijk vanaf nul. Het bedrag dat we sparen, brengt gemiddeld 7% per jaar op. Dit is het gemiddelde van de aandelenmarkt, dus over een lange periode na ups en downs is dit een realistisch gegeven.

Hoe lang en hoeveel moet je dan sparen om miljonair te worden?

€ 100 per maand

Wanneer je €100 per maand spaart, heb je 58 jaar en 6 maanden nodig om miljonair te worden. Wie begint op zijn 25e is dan miljonair op zijn 83e. Dit is lang, maar niet onmogelijk. Toch kan je best proberen iets meer te sparen.

€ 200 per maand

Wanneer je €200 per maand spaart, heb je 48 jaar en 10 maanden nodig om miljonair te worden. Een extra €100 maakt je al 10 jaar eerder miljonair. Maar het kan beter.

€ 400 per maand

Wanneer je €400 per maand spaart, heb je 39 jaar en 4 maanden nodig. Wie op zijn 25e begint met €400 per maand te sparen en kan beleggen aan een gemiddelde van 7% per jaar, is dus miljonair voor hij op pensioen gaat.

€ 1.000 per maand

Wanneer je €1.000 per maand spaart, heb maar 27 jaar en 6 maanden nodig om 7 cijfers op je bankrekening te zien staan.

Sparen en beleggen is dus bijzonder belangrijk voor wie miljonair wil worden. De beste manier om iedere maand zoveel mogelijk geld weg te zetten, is zo weinig mogelijk uitgeven.

Maar met sparen alleen ga je er niet geraken. Je zal ook je inkomsten moeten verhogen. Aan de kant van de inkomsten zit dan ook het meeste potentieel om iedere maand een mooi bedrag aan de kant te zetten.

Miljonair worden is dus niet zo moeilijk als het lijkt, maar je moet er wel iets voor doen.

Bron: The Balance