trump

Tijdens zijn verkiezingsplannen liet Trump al meermaals weten dat hij de Amerikaanse infrastructuur wilde gaan verbeteren. Overigens was het opvallende daarbij dat Clinton het hierover volledig eens was met de Republikein. Toen in november 2016 bekend werd dat Trump de nieuwe president van Amerika zou gaan worden, wisten heel wat beleggers de weg naar de infrastructuuraandelen te vinden.

Donald Trump is de afgelopen tijd met name in het nieuws omtrent zijn bijzondere uitspraken. Zo wist hij te zorgen voor een storm aan kritiek toen hij het inreisverbod voor heel wat landen invoerde. Trump reageerde vervolgens furieus toen bekend werd dat het Amerikaanse hof dit inreisverbod van tafel veegde.

Beleggers zijn weer geïnteresseerd in de infrastructuur

De komende tijd zal de aandacht met name moeten komen te liggen op de plannen van de kersverse president van de VS. Zo liet hij onlangs nog weten dat de Amerikaanse bedrijven mogen uitkijken naar ‘geweldig belastingnieuws’. Ook zijn plannen voor de Amerikaanse infrastructuur zullen de komende maanden van kracht moeten gaan.

infrastructuur-vs-etf

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat er sinds november heel wat geld is gestroomd richting de ‘infrastructuur trackers’. Inmiddels is er sinds de verkiezingsoverwinning van Trump al meer dan 450 miljoen dollar richting deze sector gestroomd. De beleggers anticiperen duidelijk al op de beloofde infrastructuurhervormingen.