safe money De aandelenmarkten wisten de afgelopen tijd flink in waarde te stijgen en op Wall Street wist dit te resulteren in nieuwe recordkoersen. Ondanks deze hoge noteringen, is er één ding wat de afgelopen tijd juist enorm goedkoop is geworden. Over de afgelopen 12 maanden gemeten was het namelijk nog nooit zo goedkoop om u te beschermen tegen een daling op de aandelenmarkten. Goldman Sachs liet recent weten dat Wall Street geconfronteerd zou kunnen gaan worden met een flinke daling. De analisten van de Amerikaanse zakenbank zijn namelijk van mening dat de kans op negatief nieuws op dit moment groter is dan de kans op positief nieuws. Credit Suisse laat weten dat het op dit moment erg aantrekkelijk is om de portefeuille te beschermen tegen tegenvallende koersresultaten.

Het is goedkoop om de portefeuille te beschermen tegen een daling

goedkoop-portefueille-beschermen Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de ‘Cost of SPX 3M 95% Put’ is gedaald naar een nieuw jaardieptepunt. De laatste keer dat we te maken hadden met een dergelijke lage notering was tijdens de zomermaanden van 2015. Credit Suisse laat weten dat steeds meer beleggers op dit moment inspelen op een terugkeer van de volatiliteit. De volatiliteitsbarometer (VIX) is de afgelopen weken gedaald naar een koers van rond de 12 en dit is ver onder het vijfjaargemiddelde van 17,30. Credit Suisse benadrukt dat het inspelen op een stijging van de VIX wel behoorlijk risicovol is. Zeker gezien het feit dat de centrale banken er op dit moment alles aan doen om de markten rustig te houden. Per maand stroomt er enorm veel kapitaal richting de aandelenmarkten om op die manier de koersen hoog te houden. Maar, gezien de nabije Amerikaanse verkiezingen kan de beweeglijkheid snel weer gaan terugkeren.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!