Aandelenmarkt aandelen Als de aandelenmarkt voor 10 jaar zou sluiten, welke aandelen zou jij dan vandaag nog willen kopen? Dit is de manier waarop super belegger Warren Buffett denkt. Zijn favoriete indicator voorspelt weinig tot geen rendement de komende 10 jaren, maar deze aandelen kunnen dan wel eens voor de uitzondering zorgen. Op korte termijn is de aandelenmarkt een casino, maar op lange termijn komt echte waarde altijd boven drijven. De hoog aangeprezen Amerikaanse beleggingssite Motley Fool ging op zoek naar de beste aandelen voor de komende 10 jaar.

Mastercard

Mastercard Mastercard is een bedrijf met een zeer mooie toekomst. Het grote verschil met bijvoorbeeld American Express is dat Mastercard enkel transacties uitvoert, terwijl American Express  ook schulden financiert. Hierdoor is Mastercard veel minder afhankelijk van een economische groeivertraging. Ondanks dat Mastercard in het eerste kwartaal 12,6 miljard transacties verwerkte, is er nog een enorme groei mogelijk. Volgens het bedrijf worden 85% van alle globale transacties nog steeds met cash uitgevoerd. Vooral in Azië, het Midden-Oosten en Afrika kan Mastercard nog gigantisch groeien. Het business model van Mastercard is moeilijk op te bouwen vanaf nul en is heel kapitaalintensief, veel extra concurrentie is er dus niet te verwachten. Het bedrijf heeft een operationele cash flow van $4,1 miljard per jaar en meer dan $6 miljard cash op de balans.

Under Armour

Under Armour De omzet van Under Armour groeit al 6 jaar op rij met minstens 20% per kwartaal. En toch is de producent van sportkledij nog een kleine speler. In 2015 boekte Under Armour  $4 miljard omzet tegenover $19 miljard voor Adidas en $32 miljard voor Nike. Under Armour kan sterk blijven groeien zonder zelfs veel marktaandeel van de andere spelers af te snoepen. De komende 10 jaar zal de globale middenklasse met 1 miljard mensen toenemen. En populaire sportmerken zijn gegeerd in deze klasse. Vandaag maakt de internationale verkoop nog maar 15% van de omzet uit. Er is dus nog een enorme groeimarge. En gezien het parcours van de laatste jaren is de kans reëel dat ze ook nog marktaandeel winnen ten nadelen van Adidas en Nike – dubbele winst.

Novo Nordisk

Biotech Farma De farmaceutische industrie zal nog decennia lang de wind in de rug hebben door de vergrijzingsgolf die over de wereld raast. De markt voor diabetici is hierin een belangrijk onderdeel. Ondanks dat die markt al enorm groot is, verwacht de International Diabetes Federation dat het aantal diabetici tegen 2040 nog kan groeien van 415 miljoen naar 642 miljoen. Novo Nordisk is marktleider in dit segment. ¾ van de omzet komt uit producten om diabetici te behandelen waarbij insuline een marktaandeel heeft van 45%. Het bedrijf spendeert $2 miljard per jaar aan onderzoek en ontwikkeling voor medicijnen van de volgende generatie.

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER