amazon

Internetgigant Amazon is niet meer weg te denken uit het leven van de gemiddelde Amerikaan. De afgelopen jaren is het internetbedrijf enorm hard gegroeid en het bedrijf wil die trend ook tijdens de komende jaren gaan voortzetten.

Er zijn genoeg mensen die zich blijven verbazen over de extra’s die Amazon biedt aan haar ‘speciale gebruikers’. De zogenoemde Amazon Prime Members hebben toegang tot speciale services en steeds meer mensen vragen zich af waarom Amazon dat nog steeds in leven houdt. Waarom zou een groot bedrijf als Amazon zoveel diensten ‘gratis’ weggeven?

>>> Beleggen in een vergeten sector: BE & NL small caps <<<

Amazon verdient groot geld aan haar Prime Members

amazon-prime

We moeten niet vergeten dat Amazon enorm slim is. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Statista, is direct te zien waarom Amazon zo dol is op haar Prime Members. Gemiddeld gezien geven deze gebruikers veel meer geld uit aan Amazon dan de normale consumenten doen. Over de afgelopen 12 maanden bedroeg dat $2.486, tegenover $544 voor een gewone consument.

Terwijl u denkt dat Amazon al die diensten gratis weggeeft, bewijst deze grafiek waarom Amazon deze gebruikers zo graag wil behouden en belonen. Dergelijke gebruikers zijn immers trouw aan Amazon en zijn bereid om grote uitgaven te verrichten.