amazon

Is een gigantisch vliegend warenhuis de toekomst? Amazon heeft de goedkeuring ontvangen op een patent van een vliegend warenhuis dat moet dienen als hub voor leveringen per drone. Jeff Bezos bewijst opnieuw dat hij niet verlegen is van een innovatief idee.

Amazon omschrijft het vliegende warenhuis als een “airborne fulfillment center” (AFC). Het warenhuis zou in de lucht zweven vol met producten. Deze producten kunnen dan opgehaald worden door drones. Deze zouden efficiënter ingezet kunnen worden omdat ze met het pakket moeten dalen in plaats van opstijgen.

Vliegend warenhuis Amazon

Zo zou het vliegende warenhuis bijvoorbeeld ingezet kunnen worden bij grote sportwedstrijden. Klanten kunnen dan drank en eten betstellen dat door de drone naar de plaats in het stadion wordt gebracht. Het warenhuis kan ook advertenties laten zien die de klanten dan ‘binnen enkele minuten’ kunnen bestellen én ontvangen.

De drones kunnen het AFC zelfs bijvullen zodat het in de lucht kan blijven. En het kan het vliegende warenhuis ook bevoorraden wanneer bepaalde producten sneller uitverkocht geraken dan verwacht.

Amazon heeft nog andere patenten rond leveringen per drone

Zo zouden de drones in de toekomst met elkaar kunnen ‘praten’ om de snelste en meest efficiënte route te volgen. Een ander patent gaat over het gebruik van grote gebouwen of kerken als ‘docking stations’ om de drones te herladen.

Bron: CNBC