(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een vlak slot tegemoet in aanloop naar het banenrapport op vrijdag. 

De toonaangevende S&P 500 index maakte circa een half uur voor de slotbel een pas op de plaats op 2.160,61 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 18.264,12 punten en de Nasdaq koerste 0,2 procent lager op 5.308,05 punten.

Volgens marktanalist Jasper Lawler van CMC Markets wachten beleggers vooral op het banenrapport van vrijdag en het begin van het nieuwe cijferseizoen. 

Woensdag werd uit cijfers van loonstrookjesverwerker Automatic Data Processing bekend dat het aantal banen in de private sector in september was toegenomen met 154.000 stuks. Verwacht was een groei van 173.000 banen. Het banenrapport van ADP geldt doorgaans als voorbode voor het officiële cijfer van vrijdag.

Op macro-economisch vlak werd vandaag bekend dat het aantal eerste steunaanvragen in de VS in de week eindigend op 1 oktober met 5.000 is gedaald op weekbasis tot 249.000 eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering.

Naast het banenrapport, krijgen Amerikaanse beleggers vrijdag nog inzicht in de groothandelsvoorraden en het consumentenkrediet in augustus. 

De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag voor het eerst sinds juni weer boven de 50 dollar gesloten, na verwachtingen in de markt dat orkaan Hurricane Matthew voor een verstoring in onder meer de levering van olie kan zorgen in het zuidoosten van de Verenigde Staten. De november-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag 0,61 dollar hoger op de New York Mercantile Exchange, gelijk aan 1,2 procent, op 50,44 dollar.  

De euro/dollar noteerde op 1,1145. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1199 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1206 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Microblog Twitter noteerde een half uur voor de slotbel bijna twintig procent lager, na mediaberichten dat een overname door Apple, Alphabet’s Google of Walt Disney onwaarschijnlijk is. Apple noteerde 0,9 procent hoger, Alphabet 0,4 procent hoger. Walt Disney won 0,6 procent.

Monster Worldwide, online jobfinder waar het Nederlandse Randstad een bod op heeft uit staan, verwacht over het derde kwartaal een omzetdaling op jaarbasis. Monster voorziet een omzet die over de periode juli tot met augustus uitkomt tussen de 143 en 145 miljoen dollar tegen 167,1 miljoen dollar over het derde kwartaal van vorig jaar. Het aandeel koerste 0,9 procent hoger..

Yum Brands verloor 1,2 procent, nadat de fastfoodgigant woensdag nabeurs teleurstellende resultaten rapporteerde. De moedermaatschappij van KFC, Taco Bell en Pizza Hut, stelde daarentegen de winstverwachting voor het hele boekjaar opwaarts bij.

Wal-Mart heeft zich donderdag iets terughoudender uitgelaten over de toekomst, nadat het Amerikaanse supermarkt- en warenhuisconcern onder meer stelde van plan te zijn investeringen in online activiteiten op te schroeven. Wal-Mart mikt voor het gebroken boekjaar dat eindigt op 31 januari 2018 op een vlakke winstontwikkeling, mede door een verhoging van de investeringen in dat jaar tot 11 miljard dollar. Ook verwacht het bedrijf dat de toename aan nieuwe winkels vertraagt. Eerder ging het bedrijf nog uit van een winstgroei. Het aandeel kelderde 3,3 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.