De Amerikaanse futures wezen dinsdag rond het middaguur op een vrijwel vlakke opening van Wall Street, in aanloop naar de start van de vergadering van de Federal Open Market Committee (FOMC) en het daarop volgende rentebesluit van de Federal Reserve.

De futures van de Dow Jones Industrial Average noteerden rond lunchtijd vrijwel vlak, net als die van de S&P 500  en de Nasdaq.

Naast een reeks bedrijfspublicaties ging de aandacht voorbeurs met name uit naar de start van de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee (FOMC), resulterend in het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank woensdag. Marktvolgers gaan er van uit dat de centrale bank zijn monetair beleid ongewijzigd laat. In de toelichting volgend op het rentebesluit wordt met name gekeken naar eventueel inzicht in het tijdstip van een mogelijke renteverhoging en het aantal renteverhogingen dit jaar.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag een viertal publicaties geagendeerd. Voor de openingsbel verschijnt de S&P Case-Shiller huizenprijzenindex van mei, gevolgd door de inkoopmanagersindex diensten van juli net na de opening. Een half uur na de openingszoemer staan het Amerikaans consumentenvertrouwen van juli en de nieuwe huizenverkopen in Amerika in juni op de agenda.

Olieprijzen gingen vanmiddag omlaag. De future voor een vat West Texast Intermediate daalde met 1,0 procent tot 42,71 dollar en de Brent-future noteerde 0,6 lager op 44,44 dollar.

De euro noteerde omstreeks het middaguur tegenover de dollar op 1,1006.

Stijgers en dalers

Yahoo kan dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat maandag bekend werd dat Verizon het bedrijf overneemt voor 4,83 miljard dollar in contanten. Het aandeel noteerde voorbeurs 2,7 procent lager.

Apple, Twitter en Panera Bread publiceren nabeurs kwartaalcijfers. Apple noteerde in aanloop naar de publicatie 0,4 procent hoger, Twitter daalde 0,3 procent en Panera Bread noteerde 0,7 procent hoger.

DuPont heeft in het tweede kwartaal een licht lagere omzet geboekt dan een jaar eerder. De omzet daalde met 1 procent tot krap 7,1 miljard dollar. Hierin zat een negatieve impact van wisselkoerseffecten van 1 procent. De operationele winst verbeterde evenwel met 10 procent, van 994 miljoen naar 1,1 miljard dollar. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,7 procent hoger.

Slotstanden

Wall Street is maandag gesloten. De Dow Jones Industrial Average sloot 0,4 procent lager, de S&P 500 verloor 0,3 procent en de Nasdaq daalde 0,1 procent. 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.