(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse markten gaan woensdag volgens de futures licht hoger van start. Aan het begin van de middag stegen de futures voor de S&P 500 met 0,1 procent. 

Dinsdag sloot Wall Street verdeeld, nadat Federal Reserve voorzitter Janet Yellen haar steun uitsprak voor het plan om de rente in de komende jaren geleidelijk te verhogen waardoor de kans op een renteverhoging in december verder opliep.

“De aandacht verschuift nu naar de belastinghervormingen”, schreef directeur Wissam Chehade van Royal/RFXT.com in een vooruitblik op de dag. De verwachting is dat de Amerikaanse economie een flinke steun in de rug kan krijgen van lagere belastingen die president Donald Trump heeft beloofd. “Een dergelijk project zou aandelenkoersen hoger kunnen zetten, aangezien beleggers op zoek zijn naar redenen om ‘long’ te blijven zitten in een reeds zeer optimistische markt”. 

Tevens zullen de ontwikkelen rond de escalatie tussen Amerika en Noord-Korea gevolgd worden. Volgens Royal/RFXT.com zullen veiligere beleggingen zoals goud daarom gesteund blijven. 

De macro-economische agenda bevat publicaties over de duurzame goederen, woningverkopen en olievoorraden. 

De euro/dollar noteerde op 1,1755, ten opzichte van 1,1788 dinsdagavond. Olieprijzen gingen met minder dan een procent omlaag. 

Bedrijfsnieuws

Nike maakte dinsdag na het slot in New York resultaten bekend. De winst bleek te zijn gedaald, door lagere marges bij dalende omzetten in Noord-Amerika, terwijl er in de rest van de wereld de omzet wel steeg. De nettowinst bedroeg 950 miljoen dollar, 24 procent lager dan een jaar eerder, onder invloed van lagere marges en hogere belastingen en kosten. De omzet was met 9,1 miljard dollar gelijk aan een jaar eerder. Het Nike-merk bracht daarvan 8,6 miljard dollar binnen, vooral door groei buiten Noord-Amerika. In de handel voorbeurs daalde de koers van het aandeel Nike met 3,5 procent. 

Slotstanden

De S&P 500 index sloot dinsdag nagenoeg onveranderd op 2.496,84 punten en de Dow Jones index leverde op een slotstand van 22.284,32 punten een krappe 0,1 procent in. De Nasdaq steeg 0,2 procent en sloot op 6.380,16 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.