(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren rond lunchtijd 0,1 procent in het groen.

De olieprijs liet dinsdag een flink herstel zien. Met Donald Trump straks aan het roer wordt naar verwachting een actief beleid gevoerd om de Verenigde Staten beduidend minder afhankelijk te maken van olie-import. Daarmee valt niet alleen een deel van de vraag weg, maar neemt bovendien de Amerikaanse productie naar verwachting toe, wat de kans op een productiebeperking door de toch verdeelde OPEC eind november minder groot maakt.

Rondom het oliekartel bestaat nog altijd de wens om alle lidstaten op één lijn te krijgen.

Een januari-future West Texas Intermediate steeg dinsdag 2,7 procent naar 44,51 dollar, terwijl een januari-future Brent 2,5 procent hoger bewoog op 45,55 dollar. Maandag bereikten de olieprijzen gedurende de handelsdag nog het laagste niveau sinds medio augustus.

In de Verenigde Staten staan de detailhandelsverkopen over oktober, de Empire State Index over november en de bedrijfsvoorraden over september op de rol. Eerder op de dag passeerde al een stroom aan macro-economische cijfers uit Europa.

De euro/dollar noteerde op 1,0772. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0785 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0738 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Home Depot kwam in de Verenigde Staten voorbeurs met cijfers over het derde kwartaal. Op een omzet van 23,2 miljard dollar werd een nettowinst geboekt van 1,97 miljard dollar. De omzetverwachting voor heel 2016 bleef intact, maar de winstverwachting werd iets naar boven bijgesteld. Het aandeel noteerde voorbeurs in de elektronische handel op een winst van 1,6 procent.

Investeerder Warren Buffett heeft via zijn investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway belangen genomen in American Airlines Group, Delta Air Lines en United Continental. Tegen de Amerikaanse televisiezender CNBC zei Buffett ook een belang te hebben genomen in Southwest Airlines. Dit zorgde maandag nabeurs al voor koerswinsten, dinsdag liep American Airlines in de elektronische handel voorbeurs 3,5 procent op.

Slotstanden

De S&P 500 index sloot maandag vrijwel onveranderd op 2.164,20 punten, terwijl de Dow Jones index 0,1 procent steeg op 18.868,69 punten en de Nasdaq 0,4 procent lager sloot op 5.218,40 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.