(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd vlak.

Beleggers vestigen de aandacht woensdag op de presentatie van Trump’s “grote belastinghervormings- en belastingverlagingspakket”, waarbij onder andere een verlaging van de vennootschapsbelasting van 35 naar 15 procent wordt voorzien.

“Aangezien markten al maandenlang op de details over dit [fiscale] plan wachten, zullen eventuele specificaties die min of meer in lijn zijn met Trump’s beloften, resulteren in een nieuwe ronde van winsten voor de dollar en de Amerikaanse aandelenmarkten”, aldus analist Charalambos Pissouros van IronFX. “De kans bestaat tevens dat de details uitblijven, maar alleen een algemene mededeling wordt afgegeven. In dat geval kan sprake zijn van een beperkte of zelfs negatieve reactie als het gebrek aan duidelijkheid de markt opnieuw teleurstelt”, voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen. Later op de dag komt de Amerikaanse Energy Information Administration met zijn wekelijkse olievoorradenrapport.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een juni-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 49,43 dollar, terwijl een juli-future Brent 0,5 procent goedkoper werd op 52,31 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0889. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0926 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0934 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De markt wordt woensdag overspoeld door kwartaalcijfers. Restaurants Brands, Procter & Gamble, Twitter en Boeing komen voorbeurs met resultaten. PayPal en Technip komen nabeurs met resultaten.

PepsiCo heeft in het eerste kwartaal van 2017 een fors hoger operationeel resultaat op een gestegen omzet geboekt. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,8 procent lager.

United Technologies won 0,7 procent, nadat het concern over het eerste kwartaal een nettowinst van 1,39 miljard dollar, ofwel 1,73 dollar per aandeel, rapporteerde op een omzet van 13,82 miljard dollar.

US Steel noteerde voorbeurs 16,8 procent lager, nadat het concern dinsdag nabeurs een aangepast verlies rapporteerde over het eerste kwartaal van 0,83 dollar per aandeel, terwijl analisten rekenden op een winst van 0,35 dollar per aandeel.  

Texas Intruments kan tevens rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het concern dinsdag nabeurs over het eerste kwartaal een hogere winst en omzet rapporteerde, vanwege de sterke vraag uit de automotive en industriële sectoren.

AT&T meldde dinsdag nabeurs, dat het telecombedrijf er in het eerste kwartaal meer klanten bij heeft gekregen. Desondanks daalde de omzet.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,6 procent hoger op 2.388,61 punten. De Dow Jones index eindigde 1,1 procent in het groen op 20.996,12 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 6.025,49 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.