(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het groen.
 
Beleggers zijn in afwachting van progressie in de onderhandelingen over een nieuw stimuleringspakket voor de Amerikaanse economie, een nieuwe monetaire vooruitblik van de Federal Reserve en enkele belangrijke economische cijfers.

Dinsdag sloot Wall Street al hoger op signalen dat een nieuw pakket met overheidssteun dichterbij komt, na een reeks van vier dalingen op rij voor de S&P500. De Republikeinse senaatsvoorzitter Mitch McConnell zei optimistisch te zijn, waardoor beleggers hopen dat een deal voor de kerstdagen nog in het vat zit.

Inmiddels staat de S&P500 index op een winst van 14 procent voor het jaar, ondanks de economische tegenslag van de coronacrisis.

“Het is gewoon nog een excuus voor degenen die de koersstijgingen hebben gemist, of voor degenen die sowieso optimistisch zijn, om zich in te kopen in deze rally”, zei Luca Paoline van Pictet Asset Management. “We weten dat er een deal aankomt, de signalen zijn vrij duidelijk.”

De markt kiest ervoor om directe uitdagingen voor de economie te negeren, waaronder toenemende aantallen besmettingen met het virus en nieuwe lockdownmaatregelen. De start van een vaccinatieprogramma deze maand en het vooruitzicht dat meer vaccins volgend jaar breed zullen worden verspreid, hebben de verwachting gevoed dat de beperkingen snel weer zullen worden opgeheven, waarna de economie snel kan opveren.

“Op dit moment proberen markten door de korte termijn heen te kijken naar de Tuin van Eden van een gevaccineerde bevolking”, zei James Athey van Aberdeen Standard Investments. Hij waarschuwde dat we nog wel een paar dagen van “geconcentreerde zwakte” op de aandelenbeurzen kunnen zien in de tussentijd.

Beleggers kijken met aandacht naar de monetaire beleidscommentaren van de Federal Reserve woensdagavond, met name hoe lang het huidige opkoopprogramma nog zal worden voortgezet en in welk tempo.

“Als de centrale banken met gerust hart op volle kracht blijven vuren, dan is het niet zo gek dat de aandelenmarkten op dit niveau staan”, meent Altaf Kassam van State Street.

Economisch nieuws komt vanmiddag van de Amerikaanse detailhandelsverkopen in november, die in een stijgende trend zitten, en de inkoopmanagersindices die waarschijnlijk zullen wijzen op aanhoudende, maar vertragende groei van de Amerikaanse economie.

De olieprijs was stabiel na recente sterke stijgingen. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 0,1 procent tot 47,66 dollar, terwijl een februari-future Brent 0,1 procent duurder werd op 50,79 dollar.

De euro/dollar zit in een stijgende trend en noteerde op 1,2194. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er nog 1,2161 op de borden. Volgens analist Georgette Boele van ABN AMRO drukt optimisme bij aandelenbeleggers over een Amerikaanse steunpakket de dollar lager.

Bedrijfsnieuws

Intel werkt aan een systeem met eigen sensoren voor zijn zelfrijdende auto Mobileye in 2025, in plaats van sensoren van Luminar Technologies, meldde persbureau Reuters. Hierop daalde het aandeel Luminar 18 procent in waarde, hoewel het bedrijf zou hebben verklaard dat de bestaande overeenkomst met Intel niet is gewijzigd.

Zoom wil een nieuw centrum voor onderzoek en ontwikkeling openen in Singapore, waar honderden technici aan de slag moeten.

Texas gaat advocaten inhuren voor zijn mededingingszaak tegen Google. 

De Europese Commissie wil de Europese consument op internet beter beschermen en komt daarom met nieuwe regels die de macht van Big Tech moeten inperken. “De twee voorstellen dienen één doel: ervoor zorgen dat we als gebruiker toegang hebben tot een breed aanbod aan veilige producten en diensten online”, aldus eurocommissaris Margrethe Vestager.  

MSCI haalt zeven Chinese bedrijven uit zijn aandelenindex, die volgens de Amerikaanse regering het Chinese leger ondersteunen. Daarbij zijn onder andere de grootste chipfabrikant van China en een grote producent van surveillance-apparatuur.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag met winst. De S&P 500 steeg 1,3 procent tot 3.695 punten en de Dow Jones index sloot 1,1 procent in de plus op 30.200 punten. De Nasdaq eindigde 0,7 procent hoger. Daarmee werd reeks van vier verliesdagen op rij doorbroken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.